Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kada će moći da se prave svadbe i organizuju festivali

rssBookmark and Share

Niš 01.06.2021. RTS, Južna Srbija Info

Kad pitamo stručnjake kada će i ostali moći da se opuste, odgovor je jednoglasan – kada dođemo do ispod 100 novozaraženih dnevno, odnosno, kad broj novih slučajeva postane sporadičan. Takođe, jedan od uslova je i što veći obuhvat vakcinacije.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović kaže za RTS da je teško odgovoriti na pitanje kada bi mogle da budu organizovane svadbe i veselja. Dodaje da će situacija biti jasnija polovinom juna i da treba pratiti broj novih slučajeva.  

"Odgovor ne može biti drugačiji od toga da pratimo kretanje novozaraženih. Naše bolnice se prazne, prelaze u normalan rad, znači da smo na dobrom putu. To znači da će nam dve kovid bolnice, Batajnica i Kruševac, primati bolesnike ako se budu pojavili", rekao je epidemiolog.

Navodi i da će veliki festivali moći da se organizuju u zavisnosti od toga koliko se mladih bude vakcinisalo.

"Ako se bude vakcinisalo više mladih, ovo od 20 odsto za ljude od 18 do 35 godina nije dovoljno, treba da budemo bar na 50 odsto, onda se može očekivati da svi naši festivali stvarno budu otvorenog tipa za one vakcinisane, pi-si-ar negativne ili antigenski test. Ako budemo iskoristili ove dane pred nama da se mladi vakcinišu, imaćemo taj rezultat", navodi Tiodorović.


#   Niš   proslava   svadba   festival   Branislav Tiodorović
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima