Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Како „Ћурдић” воза Нишлије

rssBookmark and Share

Ниш 21.01.2018. Тома Тодоровић, Политика

Нишка дирекција за јавни превоз открила да је један од оператера градског саобраћаја у Нишу повукао квалитетна возила у Београд наводно због кварова, а ти исти аутобуси одмах укључени у престонички превоз.

Фото: Т. Тодоровић
Фото: Т. Тодоровић

Ћурдић: У Нишу се ред вожње поштује сто одсто

Драган Ћурдић, власник фирме „Ћурдић” не спори да су четири његова возила повучена и да су због поправке у Београду, али наглашава да због тога не трпи ред вожње у Нишу. Он се, тврди Ћурдић, поштује сто одсто.

– У Нишу имамо 23 поласка, али и 40 возила, тако да повлачење дела возила не мења ништа. Па да немамо довољно возила, како би иначе био поштован ред вожње у потпуности? Квалитет возила који тренутно превози Нишлије је исти, и они не трпе због тога што су неки аутобуси повучени. Просек старости нашег возног парка у Нишу је три и по године – наглашава „Ћурдић”.

Он додаје да су четири возила која су из Ниша дошла у Београд у главном граду тренутно на пробној вожњи.

– Имам проблем са склоповима, веома дуго то решавам. Добављач не може да реши квар. Таман када мислим да је завршено, опет се појави проблем. Зато су четири аутобуса још у Београду. Боље да ту буду на пробној вожњи, да видимо раде ли како треба. Ако бисмо их вратили у Ниш пре него што будемо сто одсто сигурни да не треба више ништа да се поправља, а онда се опет појави неки проблем, поново бисмо морали да их враћамо у Београд. У Нишу немамо логистику за такве поправке – објашњава Ћурдић.

Ова фирма осим у Нишу, у јавном превозу учествује и у главном граду у оквиру конзорцијума који предводи „Арива”. Конзорцијум више превозника је у Београду посао на десет година добио крајем 2015, а уговор је почео да важи 2016. „Ћурдић” Београђане превози на линијама 35 и 79, а у главном граду је ангажовано двадесетак његових возила.

Д.А.
http://www.politika.rs/scc/clanak/396751/Kako-Curdic-voza-Nislije

Коментара: 0


#   Ниш   Београд   саобраћај   Дирекција за јавни превоз   ред вожње   Ћурдић превоз
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима