Južna Srbija Info

Kako „Ćurdić” voza Nišlije

rssBookmark and Share

Niš 21.01.2018. Toma Todorović, Politika

Niška direkcija za javni prevoz otkrila da je jedan od operatera gradskog saobraćaja u Nišu povukao kvalitetna vozila u Beograd navodno zbog kvarova, a ti isti autobusi odmah uključeni u prestonički prevoz.

Foto: T. Todorović
Foto: T. Todorović

Ćurdić: U Nišu se red vožnje poštuje sto odsto

Dragan Ćurdić, vlasnik firme „Ćurdić” ne spori da su četiri njegova vozila povučena i da su zbog popravke u Beogradu, ali naglašava da zbog toga ne trpi red vožnje u Nišu. On se, tvrdi Ćurdić, poštuje sto odsto.

– U Nišu imamo 23 polaska, ali i 40 vozila, tako da povlačenje dela vozila ne menja ništa. Pa da nemamo dovoljno vozila, kako bi inače bio poštovan red vožnje u potpunosti? Kvalitet vozila koji trenutno prevozi Nišlije je isti, i oni ne trpe zbog toga što su neki autobusi povučeni. Prosek starosti našeg voznog parka u Nišu je tri i po godine – naglašava „Ćurdić”.

On dodaje da su četiri vozila koja su iz Niša došla u Beograd u glavnom gradu trenutno na probnoj vožnji.

– Imam problem sa sklopovima, veoma dugo to rešavam. Dobavljač ne može da reši kvar. Taman kada mislim da je završeno, opet se pojavi problem. Zato su četiri autobusa još u Beogradu. Bolje da tu budu na probnoj vožnji, da vidimo rade li kako treba. Ako bismo ih vratili u Niš pre nego što budemo sto odsto sigurni da ne treba više ništa da se popravlja, a onda se opet pojavi neki problem, ponovo bismo morali da ih vraćamo u Beograd. U Nišu nemamo logistiku za takve popravke – objašnjava Ćurdić.

Ova firma osim u Nišu, u javnom prevozu učestvuje i u glavnom gradu u okviru konzorcijuma koji predvodi „Ariva”. Konzorcijum više prevoznika je u Beogradu posao na deset godina dobio krajem 2015, a ugovor je počeo da važi 2016. „Ćurdić” Beograđane prevozi na linijama 35 i 79, a u glavnom gradu je angažovano dvadesetak njegovih vozila.

D.A.
http://www.politika.rs/scc/clanak/396751/Kako-Curdic-voza-Nislije

Komentara: 0


#   Niš   saobraćaj   Direkcija za javni prevoz   red vožnje   Ćurdić prevoz
@


 


[ Dodaj komentar ]