Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Као у најгорим хорор филмовима: Лешеви пливају Топлицом

rssBookmark and Share

Прокупље 22.04.2014. Курир

Грађани Прокупља најавили протест за сутра јер локална самоуправа не чини ништа да санира гробове њихових ближњих које је бујица претходних дана разровала

Као у најгорим хорор филмовима: Лешеви пливају Топлицом

- Ово нигде нема! Да гледамо полураспаднуте делове тела покачене по грању, па тога ни у средњем веку није било! Власт баш брига што су оскрнављени гробови наших најближих у даху је испричао Мирослав В. из Прокупља, ком је, како каже, баба недавно сахрањена на Прокупачком гробљу, које је Топлица готово уништила.

Управо због тога грађани Прокупља којима су због воде изровани гробови најближих најавили су за данас протест испред зграде Општине.

Гробље под водом

- Локална самоуправа не чини ништа да врати гробље у првобитно стање. Током поплавног таласа пола гробља је било под водом, а посмртни остаци су завршили у Топлици и по оближњем дрвећу - прича Мирослав.

Председник Општине Прокупље Љубиша Ђурковић јуче није одговарао на позиве.
Иако штета још није утврђена, најгоре је прошла општина Дољевац. У селу Шарлинац страдали су усеви и десетак кућа. Око 60 евакуисаних становника збринуто је у Дому културе, а село се водом снабдева из цистерни.

Мирослав Усеиновић истиче да су у спасавању унесрећених људи главну улогу одиграла два полицајаца, чије име не зна.
- Ти су људи боси утрчавали у куће и извлачили децу и немоћне. Да њих није било, сигурно би се неко удавио. Волео бих да знам како се зову да их предложим за награду - каже Усеиновић.

Коментара: 0


#   Прокупље   Љубиша Ђурковић   поплава   гробље   председник општине   поплава 2014   локална самоуправа   Топлица река
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима