Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Набујала река однела са гробова крстове, цвеће и свеће

rssBookmark and Share

Прокупље 26.04.2014. Бета

Поплава која је претходних дана погодила Општину Прокупље нанела је велику штету том подручју, а између осталог потопљено је и градско гробље које је практичнопоред саме Топлице

Набујала река однела са гробова крстове, цвеће и свеће

Набујала река однела је са гробова крстове, цвеће и свеће и донела много бола и горчине која се не стишава међу грађанима. Оштећена су многа гробна места, спомен обележја, али су највише оштећене свеже хумке које је вода поткопала и са њих однела сву земљу.

- Биће потребно много времена и много новца да бисмо санирали штету - рекао је управник градског гробља Зоран Стојиљковић и додао да је локална самоуправа обећала помоћ у санацији и неколико камиона са туцаником за покривање гробних места које је вода уништила.

Грађани Прокупља су огорчени због судбине коју је доживело градско гробље и страхују од новог поплавног таласа који би још више урушио обалу Топлице на којој се и даље сахрањују становници Прокупља.

- Ко ће да надокнади нашу бол, и хоћемо ли од сада своје мртве да спуштамо у реку - рекао је један становник Прокупља који је тражио да буде анониман.

У Прокупљу већ 40 година постоји план изградње речног кеја који би спречио изливање реке у град и заштитио гробље, али га ниједна локална власт није реализовала.

- Једино решење за градско гробље које се проширило и дошло до саме обале Топлице је измештање на нову локацију", рекао је председник Општине Прокупље Љубиша Ђурковић.

Према његовим речима, за ново гробље је већ пронађена локација -Доња Стражава надомак града, али недостају средства за откуп земље од приватних власника и за изградњу капеле и гробља.

Коментара: 0


#   Прокупље   Љубиша Ђурковић   поплава   гробље   председник општине   поплава 2014   локална самоуправа   Топлица река   Ново гробље   Зоран Стојиљковић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима