Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Који су тестови валидни за Дигитални зелени сертификат

rssBookmark and Share

24.10.2021. РТС, Јужна Србија Инфо

Тестови који нису урађени у једној од референтних, односно државних лабараторија, неће бити видљиви у Дигиталном зеленом сертификату, речено је РТС-у у Влади Србије.

Фото: РТС screenshot
Фото: РТС screenshot

Поводом натписа који су се појавили на друштвеним мрежама, а тичу се тестирања пред сам улазак у објекте након 22 сата, из Владе Србије за РТС наводе да тестови који нису урађени у једној од референтних, односно државних лабараторија, неће бити видљиви у Дигиталном зеленом сертификату.

Резултати пи-си-ар или брзог антигенског теста су видљиви у сертификату само када су урађени у државним лабараторијама и само такви ће бити видљиви приликом очитавања QR кода од стране инспекције или ковид редара у објекту у који је неко дошао након 22 часа.

Ковид пропуснице су неопходне за улазак и боравак у свим угоститељским објектима у затвореном простору - ресторанима, кафићима, баровима и ноћним клубовима, свакога дана од 22 часа до краја радног времена.

Зелени ковид сертификат има кју-ар код и обједињује потврде и податке о вакцинацији, свим тестирањима и прележаном ковиду 19, а да би неко могао да уђе у угоститељски објекат, односно да би пропусница била валидна, неопходно је да садржи најмање једну од следећих ставки:

1) потврду о примљеној трећој дози вакцине или потврду о примљеној другој дози вакцине не старији од 210 дана

2) потврду о негативном пи-си-ар тесту не старији од 72 сата

3) потврду о негативном антигенском тесту не старији од 48 сати

4) потврду о прележаном ковиду 19 не старију од 210 дана

5) потврду о позитивном тесту на ИГГ антитела урађен у државној лабораторији, не старији од 90 дана.


#   Влада Републике Србије   Коронавирус   ПСР тест   ковид пропусница
@Vlada_SR @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима