Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Због случаја мајке која је подводила ћерку, министар Ђорђевић наложио надзор над центром за социјални рад у алексинцу

rssBookmark and Share

Алексинац 24.08.2020. Јужна Србија Инфо

Министар Зоран Ђорђевић наложио је да се изврши хитан надзор над стручним радом у центром за социјални рад у Алексинцу у предметима заштите деце и породица.

Због случаја мајке која је подводила ћерку, министар Ђорђевић наложио надзор над центром за социјални рад у алексинцу

Поводом сумње у вези са занемаривањањем детета и сексуалног искоришћавања, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, наложио је, у складу са својим овлашћењима, да се изврши хитан надзор над стручним радом у центром за социјални рад у Алексинцу у конкретним предметима заштите деце и породица.

Надлежни су у обавези да у што хитнијем року, изврше надзор и извештај о надзору доставе министру на увид, како би се предузеле одговарајуће мере и даље поступало у складу са законом и овлашћењима.

Да подсетимо, полиција је ухапсила пет особа због кривичног дела, трговина људима. Сумња се да је Б.Ј. (48) из околине Алексинца, две године присиљавала своју малолетну ћерку (13) на проституцију.

Девојчица сама пријавила случај полицији.

Коментара: 0


#   Алексинац   проституција   Центар за социјални рад   Зоран Ђорђевић   Министарство рада   малолетница   Б.Ј.   подвођење   Центар за социјални рад Алексинац
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима