Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zbog slučaja majke koja je podvodila ćerku, ministar Đorđević naložio nadzor nad centrom za socijalni rad u aleksincu

rssBookmark and Share

Aleksinac 24.08.2020. Južna Srbija Info

Ministar Zoran Đorđević naložio je da se izvrši hitan nadzor nad stručnim radom u centrom za socijalni rad u Aleksincu u predmetima zaštite dece i porodica.

Zbog slučaja majke koja je podvodila ćerku, ministar Đorđević naložio nadzor nad centrom za socijalni rad u aleksincu

Povodom sumnje u vezi sa zanemarivanjanjem deteta i seksualnog iskorišćavanja, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, naložio je, u skladu sa svojim ovlašćenjima, da se izvrši hitan nadzor nad stručnim radom u centrom za socijalni rad u Aleksincu u konkretnim predmetima zaštite dece i porodica.

Nadležni su u obavezi da u što hitnijem roku, izvrše nadzor i izveštaj o nadzoru dostave ministru na uvid, kako bi se preduzele odgovarajuće mere i dalje postupalo u skladu sa zakonom i ovlašćenjima.

Da podsetimo, policija je uhapsila pet osoba zbog krivičnog dela, trgovina ljudima. Sumnja se da je B.J. (48) iz okoline Aleksinca, dve godine prisiljavala svoju maloletnu ćerku (13) na prostituciju.

Devojčica sama prijavila slučaj policiji.


#   Aleksinac   prostitucija   Centar za socijalni rad   Zoran Đorđević   Ministarstvo rada   maloletnica   B.J.   podvođenje   Centar za socijalni rad Aleksinac
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima