Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

„Корак у боји“, платно од 200 метара и ове године привукло велики број Прокупчана

rssBookmark and Share

Прокупље 24.06.2023. Јужна Србија Инфо

Традиционално осликавање платна у оквиру манифестације „Културно лето 2023″ под називом „Корак у боји“ и овај пут је окупило велики број пролазника, оних који су сликали заједно са прокупачким уметницима, али и оних који су посматрали.

„Корак у боји“, платно од 200 метара и ове године привукло велики број Прокупчана

-Ово је тринаесто „Културно лето“ наше куће и пето осликавање платна. Оно је традиционално дугачко 20 метара, а до сада га, осликано, имамо у дужини од око 200 метара. Свако је посебно на свој начин, јер су га осликавали различити људи, који су бојама остављали траг, али и своја осећања тог тренутка, док су сликали. Драго нам је да се сви радују нашем „Кораку у боји“, а када се стекне прилика, направићемо и изложбу, која ће имати најдуже и највеће насликано платно икада у нашем граду, рекао је сликар и организатор „Корака у боји“ Милан Илић Трша.

Поред њега, на осликавању овогодишњег платна радили су и Бата Стајковић, Саша Болчина и Горан Ристић, а сав потребан материјал за сликање обезбедио је Дом културе. Посебну пажњу Прокупчана у овом „Кораку у боји“, изазвала је Даница Симић из Медицинске школе „Др Алекса Савић“.

-Волим да сликам. Сликање је мој хоби и врло радо му се посвећујем у слободно време. Завршила сам први разред прокупачке Медицинске школе, то је ипак оно прво што волим, а сликање следи одмах за медицином, рекла је Даница и наставила да осликава нестварно лепо дрво, користећи као четкицу згужвану салвету, како би крошње расцветалог дрвета оживела на најмаштовитији и најшармантнији начин.

С друге стране платна сликала је девојчица Марта, која нас је замолила да јој четком, коју је умочила у наранџасту боју, префарбамо слова, која су написали старији ученици, који су ту свратили после полагања пријемног испита за средњу школу.

-Желим нешто сасвим друго да насликам, а не само да напишем слова. Ова наранџаста боја зрачи и светли лепотом зрака Сунца. Тек сам на почетку, ово су три нијансе ове боје, а уколико дођете мало касније, видећете које боје сам расула по топлој наранџастој, истакла је Марта и пошто се захвалила на помоћи, наставила је да слика.

Прокупачки Дом културе као организатор „Корака у боји“, позива све заинтересоване, да заједно са свима онима који већ осликавају платно, дођу у шетачку зону и поделе радост стварања у најлепшим летњим бојама, оним топлим и осунчаним, како рече наша најмлађа саговорница.


#   Прокупље   осликавање   Корак у боји
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима