Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ковачевић, особа са инвалидитетом која шири оптимизам широм света, посетио Ниш

rssBookmark and Share

Ниш 04.02.2021. Јужна Србија Инфо

Дејан Ковачевић, рођен без руку и једне ноге, али који зрачи оптимизмом, после сусрета са бројним европским државницима, био је гост градоначелнице Ниша Драгане Сотировски са којом је разговарао о положају особа са инвалидитетом, о напретку Ниша у стварању услова за лакше кретање тих особа кроз град.

Ковачевић, особа са инвалидитетом која шири оптимизам широм света, посетио Ниш

Дејан Ковачевић, који је обишао многе метрополе света, похвалио је Ниш који брине о особама са инвалидитетом и указао на потребу да у градском саобраћају возачи обрате пажњу на особе са инвалидитетом, да  возило приближе стајалишту, да олакшају улазак и силазак тим особама.

Градоначелница Ниша упознала је Дејана Ковачевића са акцијама помоћи особама са инвалидитеом које предузима и планира град. У име Града Ниша уручила му је златник са ликом Цара Константина.

Дејан Ковачевић је рођени Новосађанин, родитељи су га напустили, сам се борио са недаћама, али је човек који помаже другима, шармер, који је насмејан, који ради све што раде и други, путује, игра фудбал…

“Живот нема репризу“, хуманост показује примером. Одрекао се скупе протезе за себе да би помогао болесном дечаку. Планира интернационални концерт после пандемије да би помагао оболелој деци и деци са инвалидитетом.

Коментара: 0


#   Ниш   Драгана Сотировски   градски превоз   Особе са инвалидитетом   Дејан Ковачевић   рампа за инвалиде
#GradonacelnicaN @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима