Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kovačević, osoba sa invaliditetom koja širi optimizam širom sveta, posetio Niš

rssBookmark and Share

Niš 04.02.2021. Južna Srbija Info

Dejan Kovačević, rođen bez ruku i jedne noge, ali koji zrači optimizmom, posle susreta sa brojnim evropskim državnicima, bio je gost gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski sa kojom je razgovarao o položaju osoba sa invaliditetom, o napretku Niša u stvaranju uslova za lakše kretanje tih osoba kroz grad.

Kovačević, osoba sa invaliditetom koja širi optimizam širom sveta, posetio Niš

Dejan Kovačević, koji je obišao mnoge metropole sveta, pohvalio je Niš koji brine o osobama sa invaliditetom i ukazao na potrebu da u gradskom saobraćaju vozači obrate pažnju na osobe sa invaliditetom, da  vozilo približe stajalištu, da olakšaju ulazak i silazak tim osobama.

Gradonačelnica Niša upoznala je Dejana Kovačevića sa akcijama pomoći osobama sa invaliditeom koje preduzima i planira grad. U ime Grada Niša uručila mu je zlatnik sa likom Cara Konstantina.

Dejan Kovačević je rođeni Novosađanin, roditelji su ga napustili, sam se borio sa nedaćama, ali je čovek koji pomaže drugima, šarmer, koji je nasmejan, koji radi sve što rade i drugi, putuje, igra fudbal…

“Život nema reprizu“, humanost pokazuje primerom. Odrekao se skupe proteze za sebe da bi pomogao bolesnom dečaku. Planira internacionalni koncert posle pandemije da bi pomagao oboleloj deci i deci sa invaliditetom.


#   Niš   Dragana Sotirovski   gradski prevoz   Osobe sa invaliditetom   Dejan Kovačević   rampa za invalide
#GradonacelnicaN @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima