Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лепа вест за мештане и љубитеље природе: Обнавља се пут од Јелашнице до излетишта Бојанине Воде

rssBookmark and Share

Ниш 14.06.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Љубитељи природе који радо посећују излетишта у околини Ниша ускоро ће до Бојаниних вода у подножју Суве планине долазити брже и лакше. У току је обнова пута који од Јелашнице води до овог популарног излетишта.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

Радове су обишли градоначелница Ниша Драгана Сотировски и председник Градске општине Нишка Бања Душан Живковић, а дочекало их је пријатно изненађење – радови теку по плану, а пут ће бити проширен и модернизован.

Градоначелница Сотировски је истакла да је обнова пута до Бојаниних вода резултат договора са мештанима села кроз која овај пут пролази. “Радимо на изградњи инфраструктуре како до познатих излетишта, тако и до културно-историјских споменика и природних лепота које привлаче туристе,” додала је Сотировски.

Председник ГО Нишка Бања, Душан Живковић, нагласио је да је добар пут до Бојаниних вода од вишеструког значаја не само за Ниш и Нишку Бању, већ и за житеље села Горња и Доња Студена и Чукљеника. “Добра веза са градом и Бањом отвара могућности за развој сеоског туризма, што је веома важно за локално становништво,” рекао је Живковић.

Овај пројекат је део ширих напора града Ниша да побољша локалну инфраструктуру и олакша приступ туристичким дестинацијама у околини. Са завршетком радова, посетиоци ће имати бољи и сигурнији пут до Бојаниних вода, што ће додатно повећати атрактивност овог излетишта и допринети развоју туризма у региону.

 

 

 


#   Ниш   Драгана Сотировски   Нишка Бања   Јелашница   Бојанине воде   инфраструктура
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима