Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Lepa vest za meštane i ljubitelje prirode: Obnavlja se put od Jelašnice do izletišta Bojanine Vode

rssBookmark and Share

Niš 14.06.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Ljubitelji prirode koji rado posećuju izletišta u okolini Niša uskoro će do Bojaninih voda u podnožju Suve planine dolaziti brže i lakše. U toku je obnova puta koji od Jelašnice vodi do ovog popularnog izletišta.

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

Radove su obišli gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i predsednik Gradske opštine Niška Banja Dušan Živković, a dočekalo ih je prijatno iznenađenje – radovi teku po planu, a put će biti proširen i modernizovan.

Gradonačelnica Sotirovski je istakla da je obnova puta do Bojaninih voda rezultat dogovora sa meštanima sela kroz koja ovaj put prolazi. “Radimo na izgradnji infrastrukture kako do poznatih izletišta, tako i do kulturno-istorijskih spomenika i prirodnih lepota koje privlače turiste,” dodala je Sotirovski.

Predsednik GO Niška Banja, Dušan Živković, naglasio je da je dobar put do Bojaninih voda od višestrukog značaja ne samo za Niš i Nišku Banju, već i za žitelje sela Gornja i Donja Studena i Čukljenika. “Dobra veza sa gradom i Banjom otvara mogućnosti za razvoj seoskog turizma, što je veoma važno za lokalno stanovništvo,” rekao je Živković.

Ovaj projekat je deo širih napora grada Niša da poboljša lokalnu infrastrukturu i olakša pristup turističkim destinacijama u okolini. Sa završetkom radova, posetioci će imati bolji i sigurniji put do Bojaninih voda, što će dodatno povećati atraktivnost ovog izletišta i doprineti razvoju turizma u regionu.

 

 

 


#   Niš   Dragana Sotirovski   Niška Banja   Jelašnica   Bojanine vode   infrastruktura
#GradonacelnicaN @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima