Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лесковац: Летовање у Игалу за децу из хранитељских породица

rssBookmark and Share

Лесковац 23.07.2016. Град Лесковац

Деца из хранитељских породица кренула су вечерас на бесплатно десетодневно летовање у Игалу које је финансирао Центар за социјални рад уз помоћ ресорног министарства.

Лесковац: Летовање у Игалу за децу из хранитељских породица

Њих 32-оје кренуло је на летовање у пратњи лекара и социјалних радника, а тамо ће имати могућност и да прођу кроз школу пливања. Министарство за рад, борачка и социјална питања је боравак ове деце на мору финансирало са нешто више од милион динара.

Испред локалне самоуправе срећан пут малишанима пожелела је Марија Ракић која је казала да је социјална заштита једна од приоритетних области града Лесковца, који настоји да низом активности њен квалитет подигне на још виши ниво када су у питању све категорије социјалних корисника, а нарочито деца.

- Подсетићу да Град помаже и децу из материјално-угрожених породица једнократном новчаном помоћи за набавку уџбеника, адаптирали смо просторије Прихватилишта за жене и децу жртве насиља у породици, а финансирали смо и обуке за нове хранитеље које су спровели упошљеници Центра за социјални рад, истакла је Марија Ракић.

Коментара: 0


#   Лесковац   Центар за социјални рад   хранитељске породице   летовање   жртве насиља   социјална заштита   Игало   Марија Ракић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима