Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Leskovac: Letovanje u Igalu za decu iz hraniteljskih porodica

rssBookmark and Share

Leskovac 23.07.2016. Grad Leskovac

Deca iz hraniteljskih porodica krenula su večeras na besplatno desetodnevno letovanje u Igalu koje je finansirao Centar za socijalni rad uz pomoć resornog ministarstva.

Leskovac: Letovanje u Igalu za decu iz hraniteljskih porodica

Njih 32-oje krenulo je na letovanje u pratnji lekara i socijalnih radnika, a tamo će imati mogućnost i da prođu kroz školu plivanja. Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja je boravak ove dece na moru finansiralo sa nešto više od milion dinara.

Ispred lokalne samouprave srećan put mališanima poželela je Marija Rakić koja je kazala da je socijalna zaštita jedna od prioritetnih oblasti grada Leskovca, koji nastoji da nizom aktivnosti njen kvalitet podigne na još viši nivo kada su u pitanju sve kategorije socijalnih korisnika, a naročito deca.

- Podsetiću da Grad pomaže i decu iz materijalno-ugroženih porodica jednokratnom novčanom pomoći za nabavku udžbenika, adaptirali smo prostorije Prihvatilišta za žene i decu žrtve nasilja u porodici, a finansirali smo i obuke za nove hranitelje koje su sproveli upošljenici Centra za socijalni rad, istakla je Marija Rakić.

Komentara: 0


#   Leskovac   Centar za socijalni rad   hraniteljske porodice   letovanje   žrtve nasilja   socijalna zaštita   Igalo   Marija Rakić
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima