Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Deca iz leskovačkih hraniteljskih porodica otputovala u Grčku na more

rssBookmark and Share

Leskovac 13.07.2019. Južna Srbija Info

Trideset mališana iz hraniteljskih porodica sinoć je otputovalo na letovanje u Leptokariju.

Deca iz leskovačkih hraniteljskih porodica otputovala u Grčku na more

Put Grčke ispratili su ih gradonačelnik Leskovca, dr Goran Cvetanović, direktor Centra za socijalni rad, Predrag Momčilović i njegov zamenihk, Boban Ilić.

Poželevši deci i njihovim pratiocima srećan put, gradonačelnik Cvetanović je kazao kako je obaveza grada da brine o socijalno ugroženim kategorijama stanovništva i da na ovaj način želi da doprinese uključivanju dece iz hraniteljskih porodica u društvo.

„Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u saradnji sa leskovačkim Centrom za socijalni rad svake godine decu iz hraniteljskih porodica šalje na letovanje gde će oni proveti desetak dana u druženju, razmeni iskustava, a pre svega na tom letovanju treba da uživaju. Na ovaj način šaljemo poruku da treba da budemo dobri roditelji, da treba da čuvamo i negujemo decu i obezbedimo im bolju budućnost. Za ovu namenu Ministarstvo je izdvojilo oko 1,4 miliona dinara, a mi ćemo im skromnim poklonima, majicama, podržati organizaciju kako bi im ostala uspomena sa letovanja“ – kazao je Gradonačelnik Cvetanović i dodao da je grad obezbedio lanč pakete i neophodnu kozmetiku.

Na letovanju će sa decom boraviti stručni radnici Centra za socijalni rad, spasioci, lekar i nekoliko hranitelja koji su otputovali o sopstvenom trošku.

Komentara: 0


#   Leskovac   Goran Cvetanović   deca   Grčka   socijalno ugroženi   hraniteljske porodice   letovanje   Boban Ilić
@CvetanovicG @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima