Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Малишани поново у својој "кући": Завршени радови у згради Позоришта лутака Ниш“ и премијера представе „Усамљено дрво“

rssBookmark and Share

Ниш 29.05.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Радови у оквиру пројекта „Унапређење енергетске ефикасности зграде Позоришта лутака Ниш“ који је обухватао замену система грејања, хлађења и вентилације су завршени. Пројекат је реализовао Град Ниш са Канцеларијом за локални и економски развој, а подржала Европска унија преко програма ЕУ ПРО Плус, који се спроводи у сарадњи са Министарством за европске интеграције Републике Србије.

Малишани поново у својој "кући": Завршени радови у згради Позоришта лутака Ниш“ и премијера представе „Усамљено дрво“

Пројекат је обухватао и радионице за ученике нижих разреда основних школа о значају очувања животне средине и енергетске ефикасности на којима су настали цртежи, лутке од папира и писани радови који су били основ за поставку позоришне представе „Усамљено дрво“, чија ће се премијера одржати у петак 31. маја у 13.00 часова.

Текст је написала Наташа Илић, а режију потписује Никола Бундало. Улоге тумаче: Тома Бибић, Јелена Ђорђевић, Дејан Гоцић и Јован Живковић. У оквиру пројекта набављена је и опрема за лајв стрим, тако да ће се извођења ове представе преносити преко Јутјуб канала Позоришта лутака.

Након ове премијере, Позориште лутака наставља са редовним извођењем својих представа и у недељу 2. јуна на репертоару је представа „Вук и седам јарића“ у 11.30 и 13.00 часова.


#   Ниш   КЛЕР   Позориште лутака   Јелена Ђорђевић   енергетска ефикасност   Милица Радуловић
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима