Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mališani ponovo u svojoj "kući": Završeni radovi u zgradi Pozorišta lutaka Niš“ i premijera predstave „Usamljeno drvo“

rssBookmark and Share

Niš 29.05.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Radovi u okviru projekta „Unapređenje energetske efikasnosti zgrade Pozorišta lutaka Niš“ koji je obuhvatao zamenu sistema grejanja, hlađenja i ventilacije su završeni. Projekat je realizovao Grad Niš sa Kancelarijom za lokalni i ekonomski razvoj, a podržala Evropska unija preko programa EU PRO Plus, koji se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije Republike Srbije.

Mališani ponovo u svojoj "kući": Završeni radovi u zgradi Pozorišta lutaka Niš“ i premijera predstave „Usamljeno drvo“

Projekat je obuhvatao i radionice za učenike nižih razreda osnovnih škola o značaju očuvanja životne sredine i energetske efikasnosti na kojima su nastali crteži, lutke od papira i pisani radovi koji su bili osnov za postavku pozorišne predstave „Usamljeno drvo“, čija će se premijera održati u petak 31. maja u 13.00 časova.

Tekst je napisala Nataša Ilić, a režiju potpisuje Nikola Bundalo. Uloge tumače: Toma Bibić, Jelena Đorđević, Dejan Gocić i Jovan Živković. U okviru projekta nabavljena je i oprema za lajv strim, tako da će se izvođenja ove predstave prenositi preko Jutjub kanala Pozorišta lutaka.

Nakon ove premijere, Pozorište lutaka nastavlja sa redovnim izvođenjem svojih predstava i u nedelju 2. juna na repertoaru je predstava „Vuk i sedam jarića“ u 11.30 i 13.00 časova.


#   Niš   KLER   Pozorište lutaka   Jelena Đorđević   energetska efikasnost   Milica Radulović
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima