Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Највећа градска општина обележава Светску недељу дојења

rssBookmark and Share

Ниш 07.08.2019. Јужна Србија Инфо

Радионицама за најмлађе и саветима за маме, у организацији Градске општине Медијана и Комисије за младе и пронаталитетну политику обележена је Светска недеља дојења.

Највећа градска општина обележава Светску недељу дојења

Ово је још једна у низу манифестација „Медијана за бебу више“, којом се жели да укаже на значај проширења породице и родитељства, a у складу са државном стратегијом државе Србије у области пронаталитетне политике.

- У више од 170 земаља обележава се Недеље дојења, па је прилика да у томе учествује и Градска општина Медијана, као општина посвећена новим генерацијама и издвајањима за децу. Позвали смо стручњаке из нишког Дома здравља, јер су они најпозванији да говоре о овој теми. Позвали смо и труднице и мајке да дођу, да питају уколико их нешто занима из ове области, да дају своје сугестије нама у раду - рекао је председник Градске општине Медијана Небојша Коцић уз напомену да општина организује програм за децу и пружа  могућност и њима и родитељима да на табли жеља и идеја напишу шта желе и шта им је потребно, а што ће као смернице бити искоришћенае у организацији нових акција. 

Коцић је рекао да се манифестација одржава у Чаирском парку, јер се жели да активности највеће нишке општине буду заступљене на целој њеној територији, а не само у Светосавском парку, као што је до сада било.

Служба Патронаже из нишког Дома здравља и виша струковна сестра Марина Вукић разговарале су током акције са трудницама и мамама, делиле савете, упућивале на стручне службе и питале шта је то што им недостаје да би се што успешније оствариле у улози мајке и родитеља.

Деца су се опробала у воденим и забавним играма, цртању по лицу, дружила се са кловновима, правила магнете и подметаче са ликовима јунака из цртаних филмова. Сви малишани који су учествовали у програму добили су гратис  вожњу у возићу, кроз Чаирски парк.  Акција се наставља у четвртак, 8. августа, на платоу код Дечијег центра у Чаиру, од 19 до 20 сати.

 

 


#   Ниш   Медијана градска општина   градске општине   Градска општина   Небојша Коцић   Медијана за бебу више   Комисија за пронаталитетну политику   Светска недеља дојења
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима