Јужна Србија Инфо

Тако потребна, још једна акција највеће нишке општине "За бебу више"

rssBookmark and Share

Ниш 14.06.2019. Јужна Србија Инфо

Још једна Акција „Медијана за бебу више“ одржана је у Светосавском парку, у организацији Градске општине Медијана и Комисије за младе и пронаталитетну политику ове општине, уз учешће око 200 малишана.

Тако потребна, још једна акција највеће нишке општине "За бебу више"

Циљ акције је да се укаже на значај проширења породице и родитељства, a у складу са државном стратегијом у области пронаталитетне политике која има приоритет у раду централне нишке општине.

Председник Градске општине Медијана Небојша Коцић уручио је пет златних медаља свим учесницима пузања, јер су сви, како је објаснио - и победили. То су Душан Милојковић, Тара Јовановић, Лука Јовановић, Лазар Цветковић и Дара Павловић. 

Коцић је подсетио је да је највећа нишка општина пета у Србији по издвајањима за најмлађе, по истраживању Покрета за децу три плус из Чачка,  и да држи корак са јединицима локалне самоуправе, иако то није.

-Уз помоћ коју одобравамо брачним паровима да дођу до потомства са 200 хиљада динара, стипендирамо студенте са око 11.500 динара и то 12 месеци, помажемо талентима. Дајемо 120 хиљада динара за трећерођену бебу у породици и десет хиљада за прворођену у недељи, подсетио је Коцић. 
- Овакве акције су већ традиција, ово је пета по реду, и намењена је деци. Као што видимо, најмлађи уживају у дружењу са маскотама, они мало старији раде неке корисне ствари, а маме и тате уживају у целом догађају, додао је први човек нишке општине. 

У манифестацији су учествовали најмлађи суграђани Градске општине Медијана, малишани из Предшколске установе „Пчелица“, родитељи. Уз такмичење беба у пузању деца су учествовала и у занимљивом програму. Учесници манифестације која увек окупи велики број малишана и привуче велику пажњу грађана награђени су слаткишима. Градска општина Медијана препознатљива је годинама по издвајањима у области популационе политике и посвећености новим генерацијама. Уз издвајања из буџета, велика пажња се посвећује дружењу најмлађих и њиховој социјализацији кроз најразличите активности, као што су догађаји под слоганом „Медијана за бебу више“. 

 

Коментара: 0


#   Ниш   Медијана градска општина   градске општине   Градска општина   Небојша Коцић   Медијана за бебу више   Комисија за пронаталну политику
@


 


[ Додај коментар ]