Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Tako potrebna, još jedna akcija najveće niške opštine "Za bebu više"

rssBookmark and Share

Niš 14.06.2019. Južna Srbija Info

Još jedna Akcija „Medijana za bebu više“ održana je u Svetosavskom parku, u organizaciji Gradske opštine Medijana i Komisije za mlade i pronatalitetnu politiku ove opštine, uz učešće oko 200 mališana.

Tako potrebna, još jedna akcija najveće niške opštine "Za bebu više"

Cilj akcije je da se ukaže na značaj proširenja porodice i roditeljstva, a u skladu sa državnom strategijom u oblasti pronatalitetne politike koja ima prioritet u radu centralne niške opštine.

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić uručio je pet zlatnih medalja svim učesnicima puzanja, jer su svi, kako je objasnio - i pobedili. To su Dušan Milojković, Tara Jovanović, Luka Jovanović, Lazar Cvetković i Dara Pavlović. 

Kocić je podsetio je da je najveća niška opština peta u Srbiji po izdvajanjima za najmlađe, po istraživanju Pokreta za decu tri plus iz Čačka,  i da drži korak sa jedinicima lokalne samouprave, iako to nije.

-Uz pomoć koju odobravamo bračnim parovima da dođu do potomstva sa 200 hiljada dinara, stipendiramo studente sa oko 11.500 dinara i to 12 meseci, pomažemo talentima. Dajemo 120 hiljada dinara za trećerođenu bebu u porodici i deset hiljada za prvorođenu u nedelji, podsetio je Kocić. 
- Ovakve akcije su već tradicija, ovo je peta po redu, i namenjena je deci. Kao što vidimo, najmlađi uživaju u druženju sa maskotama, oni malo stariji rade neke korisne stvari, a mame i tate uživaju u celom događaju, dodao je prvi čovek niške opštine. 

U manifestaciji su učestvovali najmlađi sugrađani Gradske opštine Medijana, mališani iz Predškolske ustanove „Pčelica“, roditelji. Uz takmičenje beba u puzanju deca su učestvovala i u zanimljivom programu. Učesnici manifestacije koja uvek okupi veliki broj mališana i privuče veliku pažnju građana nagrađeni su slatkišima. Gradska opština Medijana prepoznatljiva je godinama po izdvajanjima u oblasti populacione politike i posvećenosti novim generacijama. Uz izdvajanja iz budžeta, velika pažnja se posvećuje druženju najmlađih i njihovoj socijalizaciji kroz najrazličite aktivnosti, kao što su događaji pod sloganom „Medijana za bebu više“. 

 

Komentara: 0


#   Niš   Medijana gradska opština   gradske opštine   Gradska opština   Nebojša Kocić   Medijana za bebu više   Komisija za pronatalitetnu politiku
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima