Južna Srbija Info

Tako potrebna, još jedna akcija najveće niške opštine "Za bebu više"

rssBookmark and Share

Niš 14.06.2019. Južna Srbija Info

Još jedna Akcija „Medijana za bebu više“ održana je u Svetosavskom parku, u organizaciji Gradske opštine Medijana i Komisije za mlade i pronatalitetnu politiku ove opštine, uz učešće oko 200 mališana.

Tako potrebna, još jedna akcija najveće niške opštine "Za bebu više"

Cilj akcije je da se ukaže na značaj proširenja porodice i roditeljstva, a u skladu sa državnom strategijom u oblasti pronatalitetne politike koja ima prioritet u radu centralne niške opštine.

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić uručio je pet zlatnih medalja svim učesnicima puzanja, jer su svi, kako je objasnio - i pobedili. To su Dušan Milojković, Tara Jovanović, Luka Jovanović, Lazar Cvetković i Dara Pavlović. 

Kocić je podsetio je da je najveća niška opština peta u Srbiji po izdvajanjima za najmlađe, po istraživanju Pokreta za decu tri plus iz Čačka,  i da drži korak sa jedinicima lokalne samouprave, iako to nije.

-Uz pomoć koju odobravamo bračnim parovima da dođu do potomstva sa 200 hiljada dinara, stipendiramo studente sa oko 11.500 dinara i to 12 meseci, pomažemo talentima. Dajemo 120 hiljada dinara za trećerođenu bebu u porodici i deset hiljada za prvorođenu u nedelji, podsetio je Kocić. 
- Ovakve akcije su već tradicija, ovo je peta po redu, i namenjena je deci. Kao što vidimo, najmlađi uživaju u druženju sa maskotama, oni malo stariji rade neke korisne stvari, a mame i tate uživaju u celom događaju, dodao je prvi čovek niške opštine. 

U manifestaciji su učestvovali najmlađi sugrađani Gradske opštine Medijana, mališani iz Predškolske ustanove „Pčelica“, roditelji. Uz takmičenje beba u puzanju deca su učestvovala i u zanimljivom programu. Učesnici manifestacije koja uvek okupi veliki broj mališana i privuče veliku pažnju građana nagrađeni su slatkišima. Gradska opština Medijana prepoznatljiva je godinama po izdvajanjima u oblasti populacione politike i posvećenosti novim generacijama. Uz izdvajanja iz budžeta, velika pažnja se posvećuje druženju najmlađih i njihovoj socijalizaciji kroz najrazličite aktivnosti, kao što su događaji pod sloganom „Medijana za bebu više“. 

 

Komentara: 0


#   Niš   Medijana gradska opština   Nebojša Kocić   Medijana za bebu više   Komisija za pronatalnu politiku
@


 


[ Dodaj komentar ]