Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Za što više dece: Opština Medijana omogućila besplatan seminar za trudnice

rssBookmark and Share

Niš 08.12.2018. Južna Srbija Info

U okviru svoje pronatalitetne politike u ovoj godini, Gradska opština Medijana podržala je održavanje besplatnog seminara za trudnice iz Niša pod nazivom „Trudnoća je dar“. Seminar vode poznata lica, voditeljke RTS-ov kviza Slagalica, Kristina Radivojević, majka jedne devojčice i Marija Veljković, majka troje dece, pa je i interesovanje budućih mama bilo veliko.

Za što više dece: Opština Medijana omogućila besplatan seminar za trudnice

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić kaže da najveća niška opština ovu godinu završava u znaku podrške Vladi Srbije i politici predsednika Aleksandra Vučića a u borbi protiv bele kuge i povećanju stope nataliteta u državi. Medijana je imala niz akcija koje su značile podršku majkama i porodicama uopšte, ali ovakav seminar nismo imali, i to je razlog što smo odlučili da podržimo njegovo održavanje, rekao je Kocić, uz napomenu da će i u narednoj godini ova opština nastaviti sa istom politikom u ovoj oblasti, ali sa novinama. 

Seminar je bio prilika za upoznavanje budućih mama sa akcijama koje niška Medijana realizuje u cilju podrške proširenju porodice pod nazivom „Medijana za bebu više“,  kao što su kartica sa popustom, Škola roditeljstva u niškom Domu zdravlja, Klub mama, izdvajanjima za treće dete u porodici od 120.000 dinara i prvu bebu u nedelji. Na seminaru je naglašeno da su vrata Gradske opštine Medijana otvorena svim bračnim parovima koji žele da se ostvare kao roditelji a potrebna im je neka vrsta podrške, pre svega za vantelesnu oplodnju koju opština pomaže sa 200.000 dinara za parove koji ispunjavaju uslove za to. Nišlijke koje su prisustvovale predavanju szanale su da je Gradska opština Medijana dobitnik „Ponosne kolevke“, Pokreta za decu tri plus iz Čačka, po brizi za pronatalitetnu politiku za porodice sa troje i više dece. 

Tokom seminara buduće mame slušale su izlaganja stručnih predavača - doktora Dušana Simića, ginekologa akušera, doktora Vladana Stankovića, anesteziologa i Slađane Crvenkov, više medicinske sestre. Bila je to između ostalog prilika da saznaju kako da se pripreme i preprode porođaj, kao jedan od stresnijih događaja u životu svake žene i posvete se bebi po izlasku iz porodilišta.

 

Komentara: 1


#   Niš   Medijana gradska opština   Južna Srbija Info   medicinske sestre   trudnoća   treće dete   seminar   gradske opštine   Gradska opština   Škola roditeljstva   Nebojša Kocić   Medijana za bebu više   Komisija za pronatalitetnu politiku
@juznasrbija @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+2) (-)

    Teodora Jovanović, 09.12.2018.:
    Koja podrska vlade? O cemu vi pricate? Majke su marginalizovane prosekom plate, neke majke sad primaju platu na porodiljskom od 1000dinara. Sramota je sto su niski politicari upropastili seminar svojim politickim glupostima.


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima