Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Након Ниша, министар Стефановић обишао општине у Нишавском округу

rssBookmark and Share

Алексинац 06.09.2019. Јужна Србија Инфо

Mинистар Стефановић у пратњи начелнице Нишавског округа Драгане Сотировски, разговарао са грађанима Алексинца, Мерошине, Дољевца и Гаџиног Хана. Стефановић је такође обишао и полицијске станице и разговарао са службеницима МУП-а.

Након Ниша, министар Стефановић обишао општине у Нишавском округу

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас са полицијским службеницима из Алексинца, Мерошине, Дољевца и Гаџиног Хана о безбедносној ситуацији у овим местима, актуелним проблемима са којима се сусрећу у раду, али и о њиховом виђењу будућности МУП-а и мерама које треба предузети како би њихов рад био још ефикаснији.

„Важно ми је да полицајцима могу да гарантујем да ћемо и ове године имати нове инвестиције у опрему, униформе, нова ватрогасна и полицијска возила, али и да ћемо имати могућност да повећамо плате полицијским службеницима и учинимо њихов живот квалитетнијим“, рекао је Стефановић и нагласио да од полицајаца очекује још више активности и рада на заштити свих грађана Републике Србије.

Потпредседник Владе Стефановић је у наставку посете Нишком управном округу разговарао и са грађанима Алексинца и Гаџиног Хана о инвестицијама државе у инфраструктуру, путеве и реконструкцију струјне мреже у овим општинама које ће, како је навео, бити један од приоритета рада Владе Србије у наредном периоду. 

„Грађани су ми пренели да су задовољни, јер је држава препознала да су инвестиције у сваку општину, у смислу изградње канализационе и водоводне мреже, путева, али и субвенција везаних за пољопривредну производњу и привреду добар модел који олакшава њихов живот“, рекао је Стефановић.

Према његовим речима, те инвестиције доприносе и већем буџету локалних самоуправа, које на тај начин могу да решавају проблеме грађана и стимулишу инвеститоре да долазе у ове општине, које нису довољно развијене или су у претходном периоду биле запостављене.

„Драго ми је да постоји добра сарадња између локалне самоуправе и полиције, али и великих јавних предузећа, попут „Путева Србије“ и „Електропривреде Србије“. Таква врста сарадње гарантује да ће грађани добијати најбољу могућу услугу, а да ће полицијски и државни службеници моћи ефикасније и боље да обављају своје активности“, навео је Стефановић.

Коментара: 0


#   Алексинац   МУП РС   Мерошина   Драгана Сотировски   Небојша Стефановић   Дољевац   Гаџин Хан   Нишавски управни округ
#GradonacelnicaN @nesastefanovic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима