Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nakon Niša, ministar Stefanović obišao opštine u Nišavskom okrugu

rssBookmark and Share

Aleksinac 06.09.2019. Južna Srbija Info

Ministar Stefanović u pratnji načelnice Nišavskog okruga Dragane Sotirovski, razgovarao sa građanima Aleksinca, Merošine, Doljevca i Gadžinog Hana. Stefanović je takođe obišao i policijske stanice i razgovarao sa službenicima MUP-a.

Nakon Niša, ministar Stefanović obišao opštine u Nišavskom okrugu

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa policijskim službenicima iz Aleksinca, Merošine, Doljevca i Gadžinog Hana o bezbednosnoj situaciji u ovim mestima, aktuelnim problemima sa kojima se susreću u radu, ali i o njihovom viđenju budućnosti MUP-a i merama koje treba preduzeti kako bi njihov rad bio još efikasniji.

„Važno mi je da policajcima mogu da garantujem da ćemo i ove godine imati nove investicije u opremu, uniforme, nova vatrogasna i policijska vozila, ali i da ćemo imati mogućnost da povećamo plate policijskim službenicima i učinimo njihov život kvalitetnijim“, rekao je Stefanović i naglasio da od policajaca očekuje još više aktivnosti i rada na zaštiti svih građana Republike Srbije.

Potpredsednik Vlade Stefanović je u nastavku posete Niškom upravnom okrugu razgovarao i sa građanima Aleksinca i Gadžinog Hana o investicijama države u infrastrukturu, puteve i rekonstrukciju strujne mreže u ovim opštinama koje će, kako je naveo, biti jedan od prioriteta rada Vlade Srbije u narednom periodu. 

„Građani su mi preneli da su zadovoljni, jer je država prepoznala da su investicije u svaku opštinu, u smislu izgradnje kanalizacione i vodovodne mreže, puteva, ali i subvencija vezanih za poljoprivrednu proizvodnju i privredu dobar model koji olakšava njihov život“, rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, te investicije doprinose i većem budžetu lokalnih samouprava, koje na taj način mogu da rešavaju probleme građana i stimulišu investitore da dolaze u ove opštine, koje nisu dovoljno razvijene ili su u prethodnom periodu bile zapostavljene.

„Drago mi je da postoji dobra saradnja između lokalne samouprave i policije, ali i velikih javnih preduzeća, poput „Puteva Srbije“ i „Elektroprivrede Srbije“. Takva vrsta saradnje garantuje da će građani dobijati najbolju moguću uslugu, a da će policijski i državni službenici moći efikasnije i bolje da obavljaju svoje aktivnosti“, naveo je Stefanović.

Komentara: 0


#   Aleksinac   MUP RS   Merošina   Dragana Sotirovski   Nebojša Stefanović   Doljevac   Gadžin Han   Nišavski upravni okrug
@GradonacelnicaN @nesastefanovic @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima