Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Неће бити затворена школа која ради 160 година

rssBookmark and Share

Пирот 16.08.2014. Танјуг

Мештани села Суково, забринути за опстанак школе у овом селу, која представља истурено одељење ОШ "8. септембар" из Пирота, могу да одахну, јер школа, која постоји чак 160 година, неће бити затворена.

Неће бити затворена школа која ради 160 година

Након вести да би школа могла бити затворена мештани су упутили писма свим надлежним институцијама са иницијативом да ова школа настави рад.

 
Данас је Суково, на позив мештана, посетио и начелник Управног округа Пирот др Александар С. Цхирић.

"Реч је о школи која је стара 160 година и коју похађа више од тридесет ђака. Чим сам добио писмо мештана Сукова у коме су изразили забринутост за опстанак школе разговарао сам са директором матичне школе "8. септембар" у Пироту Љубишом Цхирићем и добио уверавања да је реч о неспоразуму и да нема ни говора о гашењу школе у овом селу.

Због тога сам и дошао овде да пренесем мештанима да неће бити гашења школе и да не морају да брину јер ће од 1. септембра потпуно нормално наставити са радом. До забуне је дошло због најаве путем медија да постоји могућност отварања школе у суседном селу Бело Поље, али ја мислим да је то у овом тренутку неизводљиво, а ако локална самоуправа нешто постигне на том плану о томе ће се касније разговарати", казао је начелник Цхирић.

Општински већник задужен за ванпривреду у општини Пирот Бобан Николић казао је да школа у Сукову неће бити угашена, али и да су мештани Белог Поља упутили захтев локалној самоуправи да се омогући отварање школе у том селу.

"Ми ту иницијативу морамо да размотримо и видимо у сарадњи са Министарством просвете и Ссколском управом у Нишу да ли је уопште могуће отварање једног одељења од 1. до 4. разреда у селу Бело Поље", казао је Николић.

Коментара: 0


#   Пирот   школе   Бело Поље   Бобан Николић     Суково   ОШ 8. септембар   локална самоуправа
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима