Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Neće biti zatvorena škola koja radi 160 godina

rssBookmark and Share

Pirot 16.08.2014. Tanjug

Meštani sela Sukovo, zabrinuti za opstanak škole u ovom selu, koja predstavlja istureno odeljenje OŠ "8. septembar" iz Pirota, mogu da odahnu, jer škola, koja postoji čak 160 godina, neće biti zatvorena.

Neće biti zatvorena škola koja radi 160 godina

Nakon vesti da bi škola mogla biti zatvorena meštani su uputili pisma svim nadležnim institucijama sa inicijativom da ova škola nastavi rad.

 
Danas je Sukovo, na poziv meštana, posetio i načelnik Upravnog okruga Pirot dr Aleksandar S. Chirić.

"Reč je o školi koja je stara 160 godina i koju pohađa više od trideset đaka. Čim sam dobio pismo meštana Sukova u kome su izrazili zabrinutost za opstanak škole razgovarao sam sa direktorom matične škole "8. septembar" u Pirotu Ljubišom Chirićem i dobio uveravanja da je reč o nesporazumu i da nema ni govora o gašenju škole u ovom selu.

Zbog toga sam i došao ovde da prenesem meštanima da neće biti gašenja škole i da ne moraju da brinu jer će od 1. septembra potpuno normalno nastaviti sa radom. Do zabune je došlo zbog najave putem medija da postoji mogućnost otvaranja škole u susednom selu Belo Polje, ali ja mislim da je to u ovom trenutku neizvodljivo, a ako lokalna samouprava nešto postigne na tom planu o tome će se kasnije razgovarati", kazao je načelnik Chirić.

Opštinski većnik zadužen za vanprivredu u opštini Pirot Boban Nikolić kazao je da škola u Sukovu neće biti ugašena, ali i da su meštani Belog Polja uputili zahtev lokalnoj samoupravi da se omogući otvaranje škole u tom selu.

"Mi tu inicijativu moramo da razmotrimo i vidimo u saradnji sa Ministarstvom prosvete i Sskolskom upravom u Nišu da li je uopšte moguće otvaranje jednog odeljenja od 1. do 4. razreda u selu Belo Polje", kazao je Nikolić.

Komentara: 0


#   Pirot   škole   Belo Polje   Boban Nikolić     Sukovo   OŠ 8. septembar   lokalna samouprava
@


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima