Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Selo bez oznake

rssBookmark and Share

Pirot 25.06.2015. RTS

Iako je pirotsko selo Belo Polje na Koridoru 10, meštani kažu da se nalaze mimo sveta, jer nema nijedne oznake ili table sa natpisom. Zato se često dešava da kamioni sa robom, za neku od devet firmi u selu, zalutaju i odnesu je u neko drugo mesto.

Selo bez oznake

U selo Belo Polje kod Pirota, kako kažu meštani, možete da svratite samo ako zalutate, pa i tada nećete znati gde ste došli. Selo koje postoji od 1918. godine ima preko 300 stanovnika, od toga preko pedesetoro dece, još uvek nema tablu i putokaz za selo.

"Niko ne zna da vam kaže, ovde sto kuće ima, niko ne zna kako se zove. Ja znam da se zove Belo Polje, ali nigde nema tabla da dokažem", kaže Pavlina Gligorov, selo Belo Polje.

"Ko dođe sa strane on pita gde je to Belo Polje, oni ga šalju u Sukovo. Došla tura kamiona sa robom, oni ga poslali u Jalbotinu, ljudi se izmotavaju", kaže predsednik Mesne zajednice Belo Polje Sveta Pešić.

Belopoljce muče i drugi problemi. Sagrađen im je novi vrtić, ali i dalje ne radi, igralište za decu zapušteno.

"Sami možete da se uverite i da vidite gde deca mogu da se poigraju. To je ruglo, zmijarnik, što se kaže", kaže Bojan Tošić, selo Belo Polje.

"Neko tera kapric, da ne postoji selo Belo Polje. Odjednom su se umešali da vrtić nije za upotrebu, da nema upotrebnu dozvolu. Ko treba da da dozvolu, Evropska unija, jel ona je to gradila, nije to gradila mesna zajednica Belo Polje, nego je Evropska unija gradila", kaže predsednik Mesne zajednice Belo Polje Sveta Pešić.

U lokalnoj samoupravi Pirota rekli su nam da nije problem da dobiju tablu, ali moraju prvo da ispoštuju proceduru.

Selo Belo Polje nalazi se odmah pored magistralnog puta koji vodi prema Sofiji i budućeg auto- puta na Koridoru 10. Međutim, meštani se žale da ne mogu ništa da ponude tranzitnim turistima, jer ovde čak nema ni table koja može da ih usmeri ka selu. A, kako kažu kad nemate ime, ko da ne postojite.

Maja Mijalković i Goša Vladimirov

Komentara: 0


#   Pirot   saobraćaj   selo   koridor 10   Belo Polje   Sukovo   Mesna zajednica   mesne zajednice
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima