Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

GAŠENjE: Radio Pirot prestaje da radi posle 38 godina

rssBookmark and Share

Pirot 13.01.2016. Z.Panić, Blic

Radio Pirot od sinoć i zvanično prestao da emituje program, saopšteno je iz ovog medija.

Četvoro od šestoro zaposlenih u Radio Pirotu Foto: Z. Panić, RAS Srbija
Četvoro od šestoro zaposlenih u Radio Pirotu Foto: Z. Panić, RAS Srbija

Posle 38 godina redovnog i pravovremenog izveštavanja Piroćanaca, danas je podnet zahtev Agenciji za privredne registre za brisanje iz registra medija, navodi se u saopštenju.

- Na osnovu zaključka koji je donela Agencija za privatizaciju, kojim se obustavlja postupak privatizacije Javnog preduzeća Radio Pirot, naša medijska kuća uputila je u zakonskom roku Agenciji za privredne registre zahtev za brisanje iz registra medija. O sudbini JP Radio Pirot i o konačnoj likvidaciji ili preregistraciji odluku će doneti osnivač, lokalna samouprava, odnosno odbornici Skupštine opštine na nekom od narednih zasedanja - rekao je za “Blic” glavni i odgovorni urednik Radio Pirota Slobodan Pejčić.

On se zahvalio svim slušaocima na poverenju i uspešnom zajedničkom radu.

JP Radio Pirot ni na poslednjoj ponovljenoj aukciji početkom oktobra prošle godine u nije prodat. Iako je bilo zainteresovanih kupaca koji su otkupili dokumentaciju, na aukciji se niko nije pojavio, pa je aukcija proglašena neuspešnom.

Radio Pirot je najstariji elektronski medij u Pirotskom okrugu. Počeo je sa radom 26. novembra 1978. godine u okviru IJP “Sloboda”. Kao samostalno preduzeće, JP “Radio Pirot” posluje od 1. avgusta 2006. godine. U Radio Pirotu zaposleno je šest radnika.

Komentara: 0


#   Pirot     Radio Pirot   lokalna samouprava   Agencija za privatizaciju   zaposleni   prestanak   Slobodan Pejčić   Agencija za privredne registre
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima