Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Несвакидашња хуманитарна акција која скреће пажњу на аутизам „ИЗАЗОВ НА АУТОМОБИЛУ“, победник Удружење "Акорд медиа" из Ниша

rssBookmark and Share

11.04.2023. Јужна Србија Инфо

У организацији првог забавног парка за децу и одрасле на Балкану "Боара Лавиринт" који се налази у Баточини који се простире на чак 7 хиљада квадратних метра у коме се налази лавиринт са стазом дугачком 3 километра и 210 трамболина што овај јединствени објекат сврстава у први велики забавни парк у еврпи а други по величини на свету, одржана је хуманитарна акција „ИЗАЗОВ НА АУТОМОБИЛУ“.

Несвакидашња хуманитарна акција која скреће пажњу на аутизам „ИЗАЗОВ НА АУТОМОБИЛУ“, победник Удружење "Акорд медиа" из Ниша

Хуманитарна акција „ИЗАЗОВ НА АУТОМОБИЛУ“, одржана је у току "Плаве недеље", од 1. до 3 априла у којој су участвовала четири хуманитарна удружења која се баве подршком породицама особа из аутистичног спектра (СИДРО КРАГУЈЕВАЦ ,УЛОБ БАТОЧИНА, ХАНИНА НАДА НОВИ САД, АКОРД МЕДИА НИШ), У овој хуманитарној акцији учествовао је 21 такмичар. Циљ ове  акције, поред борбе за прву награду од милион динара и другу награду од сто хиљада динара, је био је да се скрене пажња јавности и посетиоцима Лавиринтра на положај породица старатеља и самих особа из аутистичног спектра.

Такмичене је стартовало 1 априла у 10 часова, такмичари су своје позиције на аутомобилу бирали путем жребе а у прувих 24 сата било је дозвољено седење на столица уз положен длан на делу аутомобила који су такмичари извукли жребом.

Такмичари су држали руку на аутомобилу 2 сата и 45 мин, а по истеку предвиђеног времена такмичари су имали паузу од 15 минута.

Наком истека првих 24 сата тамичења, прешло се у другу фазу, где такмичар није имао могућност седења, док је отежавајућа оклност та, да такмичар није смео дотаћи аутомобил одећом нити спустити другу руку на ауто пре истека предвиђеног времена од 2 сата и 45.мин.

Другог дана такмичења остало је 11 такмичара, због веома лоших временских услова, кише и снега, организатори су половину трећег дана такмичења пребацили у затворен простор, где је аутомобил замењен столом.

Након 68 сати и 20 минута, победу је однео капитен тима "Акорд медиа" из Ниша Немања Поповић и освојио награду од милион динара, док је другпласирани тамичар, испред УГ "Ханина Нада" из Новог Сада, Никола Јовановић.

Коментара: 0


#
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима