Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Несвакидашња превара: Сваког дана је плаћао стотинак динара, а износио килограме меса

rssBookmark and Share

Ниш 16.01.2019. Ало, Јужна Србија

Килограм ћевапа и три кила "бута" по цени од пар стотина динара. Како?

Фото: Ало, Рајко Ристић
Фото: Ало, Рајко Ристић

Касирка Марија из Ниша тврди да је сваког дана из радње у којој ради нестајало месо, а камере нису показивале да неко краде. Прво су посумњали на месара, али убрзо су открили да он није лопов. Оно што се у наставку издешавало, шокирало је све раднике дотичне продавнице. Марија, која није желела да објавимо њено презиме, почела је овако ову невероватну причу.

– Приметили смо да нам сваког дана недостаје месо. Тако су нам рекли менаџери радње – сваког дана је фалило неколико килограма меса.

– Након провере месара, за којег се испоставило да није лопов, менаџери наше радње одлучили су да пратимо потрошаче. Гледали су ко купује највише меса. Рекли су нама, касиркама, да обратимо пажњу. Неколико дана након упозорења, раскринкали смо лопова! Типа тај један човек купио је килограм бута, а кад сам узела кесу да откуцам бар-код, била је баш тешка, у њој је било неколико килограма сигурно – додаје она.

Отворила је кесу и схватила да је унутра, у папиру, умуљано и друго месо! Купац је рекао да се месар зезнуо. Тад је платио, и тако је прошло. Али онда су се сви у продавници запитали како је могуће да се ово десило њима пред очима.

Мотали су филм уназад, погледали су камере и ништа им није било јасно. А онда су почели да га прате. Иако испочетка збуњени, радници су убрзо разоткрили како им је нестајало месо у огромним количинама.

Ово је цела, раскринкана превара:

– Сваког дана је долазио тај један те исти човек, менаџер оближњег кафе - ресторана. Он дође у радњу, догега се до месаре и тражи, рецимо, 20 ћевапа. Месар му спакује у папир, па у кесу и на кесу залепи стикер са ценом тј. бар-код. Онда тражи килограм бута, месар исто уради – спакује у папир, па у кесу, па на то налепи стикер с ценом.

– И тако тај човек узме неколико различитих врста меса.

– Онда стане са стране где га не види камера, узме кесу где су ћевапи и убаци у кесу где је бут. И завеже као што је месар завезао.

– И на тој кеси остане само један стикер с ценом, само цена бута, а унутра су у ствари и ћевапи! Кад дође на касу, ја само откуцам то што видим – један бар-код. – Тако је могао да ради колико хоће. Посебно кад је гужва, па кад има много људи на каси, их, ко тад гледа шта је све у кеси.

Дневно је крао две - три киле меса – прича Марија, разрогачених очију, и даље у неверици од свега што је доживела на радном месту. Како она каже, да је ставио кило бута у две киле ћевапа, на пример, не би никад приметили толику разлику, јер је мала разлика између два килограма и три килограма. Али он је ставио килограм ћевапа у три кила бута, а кад подигнеш кесу, на њој пише килограм, а баш је тешка.

Коментара: 1


#   Ниш   крађа   месо   продавнице   Обреновац
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    Boris, 16.01.2019.:
    ovo je istinita priča iz Merkatora Banja Luka od prije par godina


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима