Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш добио прву Кишну башту - за чистији ваздух у граду

rssBookmark and Share

Ниш 12.09.2023. Јужна Србија Инфо

Ниш добија прву Кишну башту која ће додатно оплеменити међублоковски простор на углу улица Рентгенове и Драгише Цветковића.

Ниш добио прву Кишну башту - за чистији ваздух у граду

Почетне радове на уређењу баште обишла је и градоначелница Ниша Драгана Сотировски са сарадницима. Ниш је један од десет градова у Србији који је као донацију добио Кишну башту која је део пројекта „Нико као ја“ а чији је значај у смањењу последица изазваних климатским променама, смањењу угљен диоксида у ваздуху и прикупљању атмосферских падавина.

Градоначелница Драгана Сотировски је истакла да је изградња Кишне баште званични почетак уређивања међублоковског простора у свих пет градских општина. Приоритет ће имати предлози грађана који се, углавном, односе на уређење зеленила, садњу новог дрвећа али и уређењу приступних стаза до улаза зграда.

У међублоковском простору где ће се налазити прва Кишна башта у Нишу радници ЈКП „Медијана“ поправили су и дечији мобилијар као и клупе које комшије користе да предахну од свакодневних обавеза.

Према речима Ивана Михајловића, в.д. директора ЈКП „Медијана“, Кишна башта је још један вид оплемењивања међублоковског простора, један иновативни приступ чиме ћемо тежити у будућности.

Биљке у башти су засађене уз помоћ младих волонтера и грађана. Башта након две године постаје самоодржива.


#   Ниш   Драгана Сотировски   башта   аерозагађење   Кишма башта
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима