Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш: Комеморација припаднику 63. падобранске бригаде Огњену Трајковићу

rssBookmark and Share

Ниш 23.04.2021. Јужна Србија Инфо

У спомен и част погинулом десетару Огњену Трајковићу, припаднику 63. падобранске бригаде, данас је на нишком војном аеродрому „Наредник-пилот Михајло Петровић“ одржан комеморативни скуп.

Ниш: Комеморација припаднику 63. падобранске бригаде Огњену Трајковићу

Комеморацији су присуствовали чланови породице погинулог падобранца, потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић, епископ нишки и војни господин Арсеније и епископ пакрачко-славонски господин Јован, као и припадници 63. падобранске бригаде, колеге и пријатељи.

Командант 63. падобранске бригаде пуковник Ненад Зонић, који се обратио окупљенима, истакао да је данас њихово падобранско братство окупљено под куполом туге за њиховим настрадалим братом Огњеном.

- Трајковић Огњен, из родног Врања, након завршене средње школе одлучио је да се одвоји од своје породице, положи заклетву отаџбини и као војник на добровољном служењу војног рока ступи у редове наше елитне јединице. Његов ентузијазам, упорност и огромна жеља за падобранством, омогућиле су да испуни све своје задатке, успешно заврши основну падобранску обуку и постане професионални припадник наше јединице. Ту није стао, већ је тежио даљем личном усавршавању, уз невероватну посвећеност и већ развијен осећај припадности јединици који само ми познајемо – нагласио је пуковник Зонић.

Према његовим речима, та непрекидна борба за најузвишеније идеале слободе, родољубља и части освојила је и срце младог Огњена који је ступио међу најславније и најхрабрије.

- Његова чиста душа, својом добротом испуњавала је миром и благостањем нашу 3. падобранску чету херојске 63. падобранске бригаде. Попут својих предака часно је испуњавао задатке. Својим залагањем задобио је велико поверење својих старешина и колега – нагласио је пуковник Зонић.

Војни падобранци, додао је, пред којима су дрхтале и одступале многе непријатељске војске, своју храброст и вештину изграђивали су од самих почетака рада у тој јединици, помирили су се са чињеницом да је ризик од преране смрти саставни део њиховог свакодневног живота и рада у јединици у извршењу сложених и високоризичних задатака.

- Нажалост, његов скок прекинуо је пут његове земаљске славе и позвао га у небеску Србију. Сада Огњен корача царством божијим, са светим војницима и светим ратницима у бесконачном строју праведника. Огњене, вечан ти спокој у његовом непролазном царству и вечан ти помен имена твога био у срцу сваког припадника 63. падобранске бригаде! – рекао је пуковник Зонић на крају свог обраћања.

Присутнима на комеморацији обратио се и капетан прве класе Миљан Радојевић, командир 3. падобранске чете, који је рекао да је Огњен све припаднике те јединице сматрао својом браћом, као што су и они њега сматрали својим братом.

- Дечак великог срца, својим осмехом уносио је ведрину и позитивну енергију у 3. падобранску чету – нагласио је капетан прве класе Радојевић додајући да је Огњен имао много задатака које је извршавао беспрекорно, од којих је најважнији био – да буде добар човек.

Десетар Огњен Трајковић који је живот изгубио у среду, 21. априла око 16,30 часова, приликом извођења падобранског скока. Био је падобранац у 3. падобранској чети 63. падобранске бригаде. Рођен је 20. децембра 2000. године у Врању. Није био ожењен. Сахрана десетара Огњена Трајковића, биће данас у 15 часова на Шапраначком гробљу у Врању.


#   Ниш   смрт   In memoriam   63. падобранска   Војска Србије   Владика Арсеније   комеморација   падобранци   Огњен Трајковић
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима