Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш: Уговори вредни 320 милиона динара о додели бесповратних средстава недовољно развијеним општинама

rssBookmark and Share

Ниш 14.03.2022. Јужна Србија Инфо

Министар за унапређење развоја недовољно развијених општине Србије Новица Тончев потписао је у Нишу уговоре о додели бесповратних средстава у укупном износу од 320 милиона динара. На Јавни конкурс се пријавило свих 44 општина, а средства за реализацију пројеката добило је 42 недовољно развијене општине и то за области унапређења локалне инфраструктуре.

Ниш: Уговори вредни 320 милиона динара о додели бесповратних средстава недовољно развијеним општинама

Ово је други конкурс овог типа који Кабинет министра Тончева реализује како би се побољшали услови живота око милион грађана Србије који живе у општинама са степеном развоја испод 60 одсто републичког просека.

„Изузетно сам поносан што Кабинет на чијем сам челу успешно реализује овако значајан Јавни позив. Сарадња са председницима ових општина је такође на веома високом нивоу што ме уверава, а сигуран сам и становнике тих општина, да равномерни регионални развој у нашем случају није само прича већ реалност. За нешто мање од годину и по дана колико постоји Кабинет, са свисвојим тимом обишао сам све недовољно развијене општине, а неке и више пута. Изузетно ме радује јер су грађани тих општина препознали наш рад, као и све оно што смо средствима Владе Србије успели да обновимо и изградимо како би квалитет живота у тим срединама добио једну нову димензију и како би снови о убрзаном развоју могли да постану стварност“ – изјавио је министар Новица Тончев након потписивања уговора са председницима недовољно развијених општина.

„Можете да замислите каква је срећа становника неког села у једној од недовољно развијених општина, додао је Тончев, када после вишедеценијских надања добију водовод и текућу воду на кућном прагу. Или када се, на пример, куповином најсавременијег возила за чишћење канала реши проблем који је генерације онемогућавао да живе живот достојан човека 21. века. Ово је наставак важне борбе ка испуњењу циља који сам са сарадницима и председницима недовољно развијених општина поставио пред нас. Да једну по једну општину „извлачимо“ из статуса недовољно развијених и „пребацујемо“ у виши степен развијености – закључио је Тончев.


#   Ниш   Новица Тончев   Влада Републике Србије   бесповратна средства   неразвијене општине
@Vlada_SR @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима