Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Тончев након доделе средстава удружењима из недовољно развијених општина: Размишљам да се надлежно министарство пребаци у Ниш

rssBookmark and Share

Ниш 15.09.2021. Јужна Србија Инфо

Данас су у Нишу потписивањем уговора у Научно технолошком парку, између Кабинета министра Новице Тончева, задуженог за развој недовољно развијених општина и 33 представника удружења грађана са територије недовољно развијених општина, додељена бесповратна средства у укупном износу од 15 милиона динара, за реализацију пројеката од јавног интереса.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

У јавном конкурсу учестовала су локална удружења за програме подршке у областима запошљавања и самозапошљавања младих и теже запошљивих категорија становништва, организовања културних активности, унапређења безбедоносне културе. Такође из области промоције грађанског активизма, унапређења капацитета локалне заједнице за смањење ризика и ризичних понашања од употрeбе дроге, алкохола и других штетних супстанци, и оснаживање свести о здравом начину живота, одрживог развоја заштите животне средине, помоћи удружењима која раде са социјално угроженим особама, особама са инвалидитетом, маргиналним групама и осталима.

"То је још један напор Кабинета на чијем сам челу да грађанима недовољно развијених општина омогућимо убразано приближавање развијенијим срединама, и као што смо себи поставили циљ, да се и у овим општинама напредује, боље и квалитеније живи. Реализацијом овог и свих осталих пројеката желимо да покажемо да нам је битан сваки човек, свака општина и да нико неће бити изостављен. Велики одзив удружења на конкурс нам је показао да смо на правом путу, и обећавам да ћу са позиције министра уложити максималне напоре да грађани недовољно развијених општина виде и осете бољитак у својим животима“, изјавио је Тончев.

Тончев додаје, да размишља о пребацивању министарства на чијем је челу у Ниш, јер како каже, "чињеница је, да је највећи број неразвијених општинана управо на угу Србије".

Стручна комисија је приликом вредновања предлога пројеката оцењивала референце пројекта, циљеве, буџет, компетенције пројектног тима и претходно искуство удржења у области у којој је конкурисало. Одобрена средства су наменског карактера и могу се користити искључиво за реализациј конкретних програма.


#   Ниш   Новица Тончев   Влада Републике Србије   министар   градске општине   неразвијене општине   удружења
@Vlada_SR @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима