Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Tončev nakon dodele sredstava udruženjima iz nedovoljno razvijenih opština: Razmišljam da se nadležno ministarstvo prebaci u Niš

rssBookmark and Share

Niš 15.09.2021. Južna Srbija Info

Danas su u Nišu potpisivanjem ugovora u Naučno tehnološkom parku, između Kabineta ministra Novice Tončeva, zaduženog za razvoj nedovoljno razvijenih opština i 33 predstavnika udruženja građana sa teritorije nedovoljno razvijenih opština, dodeljena bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 15 miliona dinara, za realizaciju projekata od javnog interesa.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

U javnom konkursu učestovala su lokalna udruženja za programe podrške u oblastima zapošljavanja i samozapošljavanja mladih i teže zapošljivih kategorija stanovništva, organizovanja kulturnih aktivnosti, unapređenja bezbedonosne kulture. Takođe iz oblasti promocije građanskog aktivizma, unapređenja kapaciteta lokalne zajednice za smanjenje rizika i rizičnih ponašanja od upotrebe droge, alkohola i drugih štetnih supstanci, i osnaživanje svesti o zdravom načinu života, održivog razvoja zaštite životne sredine, pomoći udruženjima koja rade sa socijalno ugroženim osobama, osobama sa invaliditetom, marginalnim grupama i ostalima.

"To je još jedan napor Kabineta na čijem sam čelu da građanima nedovoljno razvijenih opština omogućimo ubrazano približavanje razvijenijim sredinama, i kao što smo sebi postavili cilj, da se i u ovim opštinama napreduje, bolje i kvalitenije živi. Realizacijom ovog i svih ostalih projekata želimo da pokažemo da nam je bitan svaki čovek, svaka opština i da niko neće biti izostavljen. Veliki odziv udruženja na konkurs nam je pokazao da smo na pravom putu, i obećavam da ću sa pozicije ministra uložiti maksimalne napore da građani nedovoljno razvijenih opština vide i osete boljitak u svojim životima“, izjavio je Tončev.

Tončev dodaje, da razmišlja o prebacivanju ministarstva na čijem je čelu u Niš, jer kako kaže, "činjenica je, da je najveći broj nerazvijenih opštinana upravo na ugu Srbije".

Stručna komisija je prilikom vrednovanja predloga projekata ocenjivala reference projekta, ciljeve, budžet, kompetencije projektnog tima i prethodno iskustvo udrženja u oblasti u kojoj je konkurisalo. Odobrena sredstva su namenskog karaktera i mogu se koristiti isključivo za realizacij konkretnih programa.


#   Niš   Novica Tončev   Vlada Republike Srbije   ministar   gradske opštine   nerazvijene opštine   udruženja
@Vlada_SR @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima