Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш: Влада Јапана донирала возило Удружењу инвалида рада, вредно 28.100 евра

rssBookmark and Share

Ниш 23.08.2023. Јужна Србија Инфо

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски и амбасадор Јапана у Србији Акира Имамура коме је ово прва посета Нишу на самом почетку његовог мандата, уручили су кључеве возила за особе са инвалидитетом председнику Удружења инвалида рада града Ниша Милошу Стојковићу.

Ниш: Влада Јапана донирала возило Удружењу инвалида рада, вредно 28.100 евра

Церемонији поводом примопредаје донације за „Пројекат опремања Удружења инвалида рада Града Ниша специјалним возилом” присуствовао је и Мирољуб Ђорђевић, државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Град Ниш је спреман да различитим пројектима аплицира према амбасади Јапана до краја године, да помогнемо нашој заједници, да наши људи квалитетније и боље живе, да оплеменимо њихове потребе, казала је градоначелница Ниша Сотировски.

Додала је да је Влада Јапана донацијама присутна у Нишу од 2004.године. Помагали су школама, здравственим установама, организацијама и удружењима.Помогли су и изградњу странова за породице палих бораца.

Амбасадор Јапана Акира Имамура је нагласио да ће ово возило омогућити људима са инвалидитетом да оду до посла, до школе, али и да посете родбину, пријатеље и укључе се у друштвени и културни живот града што ће њихов живот учинити квалитетнијим и достојанственим.

Државни секретар у Министарству рада, запошљавања и борачка питања, Мирољуб Ђорђевић је додао да министарство константно помаже удружења са особама са инвалидитетом како би допринело њиховом све бољем положају у друштву и заједници којој припадају.

Возило, које је прилагођено за превоз особама са инвалидитетом, користиће инвалиди рада, особе са инвалидитетом са руралног подручја Ниша и слабо покретне старије особе, истако је председник Удружења инвалида рада Стојковић.

Вредност донираног возила је 28.100 евра.


#   Ниш   донација   Јапан   инвалиди   Влада Јапана   инвалиди рада   Акира Имамура амбасадор
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима