Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Јапан донирао 72 хиљада евра вредну опрему Дому здравља у Блацу

rssBookmark and Share

Блаце 08.04.2018. Јужна Србија Инфо

Први секретар амбасаде Јапана у Београду Масајоши Јамата предао је прошлог четвртка директору Дома здравља Блаце др Радољубу Дуњићу донацију вредну 72.720 евра.

Јапан донирао 72 хиљада евра вредну опрему Дому здравља у Блацу

Примопредаји су присуствовали државни секретар у Министарству здравља проф. др Вицко Ференц и председник Општине Блаце Зоран Јозић. Влада Јапана поклонила је Дому здравља Блаце амбулантно возило, ултразвук, тономер и два ЕКГ апарата.

Када се 2011. године у Јапану десио велики земљотрес, Србија је много помогла Јапану и један од разлога због којег постоје ове донације је жеља да им на леп начин узвратимо, рекао је први секретар амбасаде Јапана у Републици Србији, Масајоши Јамата, боравећи данас у Блацу додајући да ће кроз ову подршку сарадња Јапана и Србије у будућности бити још боља.“

Он је изразио велико задовољство поводом посете Блацу и захвалио се Општини Блаце и Дому здравља Блаце за успешну имплементацију овог гранта.

Државни секретар у Министарству здравља проф. др Вицко Ференц истакао је да сарадња Владе Јапана и Србије траје дуги низ година. Ова данашња донација веома је значајна за Општину Блаце и доприноси томе да пацијенти добију бољи квалитет услуге у Дому здравља у Блаце управо захваљујући новим медицинским апаратима које је Влада Јапана донирала а које до сада ова здравствена установа није поседовала.

Председник општине Блаце Зоран Јозић истакао је да је ово велика ствар за становништво општине Блаце јер ова донација омогућује бржу и квалитетнију здравствену услугу.

„Ово је један знак озбиљног пријатељства Јапана и Србије и то је све у складу са оним што смо на почетку ове године могли да видимо када је председник Владе Јапана посетио Републику Србију захваљујући председнику Александру Вучићу који је Србији отворио врата свуда у свету. Ми данас имамо част да будемо део једне добре сарадње Владе Јапана и Републике Србије, истакао је председник Општине Блаце, Зоран Јозић.“

Директор Дома Здравља Блаце др Радољуб Дуњић изјавио је да је ова донације Владе и народа Јапана веома значајна за становништво општине Блаце утолико више што пацијенти више неће морати да иду у регионалне центре јер ће Дом Здравља моћи велики део здравствених услуга да им пружи.


#   Блаце   Дом здравља   донација   председник општине   Јапан   Зоран Јозић   државни секретар   Амбасада Јапана   Влада Јапана   Радољуб Дуњић   Дом здравља Блаце   Масајоши Јамата
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима