Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Japan donirao 72 hiljada evra vrednu opremu Domu zdravlja u Blacu

rssBookmark and Share

Blace 08.04.2018. Južna Srbija Info

Prvi sekretar ambasade Japana u Beogradu Masajoši Jamata predao je prošlog četvrtka direktoru Doma zdravlja Blace dr Radoljubu Dunjiću donaciju vrednu 72.720 evra.

Japan donirao 72 hiljada evra vrednu opremu Domu zdravlja u Blacu

Primopredaji su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu zdravlja prof. dr Vicko Ferenc i predsednik Opštine Blace Zoran Jozić. Vlada Japana poklonila je Domu zdravlja Blace ambulantno vozilo, ultrazvuk, tonomer i dva EKG aparata.

Kada se 2011. godine u Japanu desio veliki zemljotres, Srbija je mnogo pomogla Japanu i jedan od razloga zbog kojeg postoje ove donacije je želja da im na lep način uzvratimo, rekao je prvi sekretar ambasade Japana u Republici Srbiji, Masajoši Jamata, boraveći danas u Blacu dodajući da će kroz ovu podršku saradnja Japana i Srbije u budućnosti biti još bolja.“

On je izrazio veliko zadovoljstvo povodom posete Blacu i zahvalio se Opštini Blace i Domu zdravlja Blace za uspešnu implementaciju ovog granta.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja prof. dr Vicko Ferenc istakao je da saradnja Vlade Japana i Srbije traje dugi niz godina. Ova današnja donacija veoma je značajna za Opštinu Blace i doprinosi tome da pacijenti dobiju bolji kvalitet usluge u Domu zdravlja u Blace upravo zahvaljujući novim medicinskim aparatima koje je Vlada Japana donirala a koje do sada ova zdravstvena ustanova nije posedovala.

Predsednik opštine Blace Zoran Jozić istakao je da je ovo velika stvar za stanovništvo opštine Blace jer ova donacija omogućuje bržu i kvalitetniju zdravstvenu uslugu.

„Ovo je jedan znak ozbiljnog prijateljstva Japana i Srbije i to je sve u skladu sa onim što smo na početku ove godine mogli da vidimo kada je predsednik Vlade Japana posetio Republiku Srbiju zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću koji je Srbiji otvorio vrata svuda u svetu. Mi danas imamo čast da budemo deo jedne dobre saradnje Vlade Japana i Republike Srbije, istakao je predsednik Opštine Blace, Zoran Jozić.“

Direktor Doma Zdravlja Blace dr Radoljub Dunjić izjavio je da je ova donacije Vlade i naroda Japana veoma značajna za stanovništvo opštine Blace utoliko više što pacijenti više neće morati da idu u regionalne centre jer će Dom Zdravlja moći veliki deo zdravstvenih usluga da im pruži.


#   Blace   Dom zdravlja   donacija   predsednik opštine   Japan   Zoran Jozić   državni sekretar   Ambasada Japana   Vlada Japana   Radoljub Dunjić   Dom zdravlja Blace   Masajoši Jamata
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima