Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Održan 4. Sajam poljoprivrede u Blacu

rssBookmark and Share

Kuršumlija 25.03.2018. Južna Srbija Info

U četvrtak, 22. marta, u organizaciji Opština Blace i Kuršumlija, Poljoprivredne stručne službe Agro-Poljosavet Blace, srednje škole Blace i Turističke organizacije Blace u sportskoj hali u Blacu održan je 4. Sajam poljoprivrede, koji su sponzorisali Ministarstvo poljoprivrede i Privredna komora Srbije.

Održan 4. Sajam poljoprivrede u Blacu

Sajam je okupio poljoprivredne proizvođače u Topličkom okrugu i šire koji su imali priliku da prezentuju svoje proizvode i da nauče nešto novo i korisno u cilju poboljšanja njihovih poljoprivrednih aktivnosti.

Sajam je otvorio državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, Velimir Stanojević, koji izrazio je uverenje da će ovaj sajam postati manifestacija regionalnog karaktera jer se organizuje u jednoj regiji, koja se prvenstveno karakteriše naprednom proizvodnjom voća, prvenstveno proizvodnjom šljive i višnje, ali i jagodama.

Predsednik opštine Blace, Zoran Jozić, istakao je da je težnja da u narednom periodu u ovu manifestaciju budu uključene sve opštine Topličkog okruga s ciljem unapređenja poljoprivredne proizvodnje.

Ove godine u organizaciju se uključila i opština Kuršumlija, odakle je bilo dosta izlagača i posetioca manifestacije. Predsednik opštine Kuršumlija, Radoljub Vidić, istakao je da opština Kuršumlija za poljoprivredu iz budžeta izdvaja 20 miliona dinara i da su rezultati vidljivi i da je sve više zasada voća na teritoriji opštine Kuršumlija.

Sajam poljoprivrede ove godine okupio je najveći broj izlagača i posetioca do sada. Na sajmu su se predstavili: proizvođači poljoprivredne mehanizacije, hemijske kuće, poslovne banke, osiguravajuća društva, poljoprivredni proizvođači, proizvođači zdrave hrane, proizvođači zanatskih i predmeta domaće radinosti.


#   Kuršumlija   Blace   Radoljub Vidić   predsednik opštine   Zoran Jozić   Rodoljub Vidić   državni sekretar   opština Kuršumlija   Sajam poljoprivrede   Turistička organizacija Blace   Turistička organizacija Kuršumlije   Poljoprivredna stručna služba
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima