Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Rotari klub poklonio Domu zdravlja u Blacu aparat za biohemijske analize

rssBookmark and Share

Prokuplje 18.02.2018. Južna Srbija Info

Rotari klub Prokuplje poklonio je prošle nedelje biohemijski analizator Domu zdravlja u Blacu, a vrednost ovog aparata je 16.000 evra. On će omogućiti biohemisjke analize koje se do sada nisu radile u ovoj zdravstvenoj ustanovi, a potpisivanju ugovora između Doma zdravlja u Blacu, preduzeća „Promedia“ i Rotari kluba Prokuplje prisustvovao je i guverner Distrikta 2483 Bane Ranđelović.

Rotari klub poklonio Domu zdravlja u Blacu aparat za biohemijske analize

"Zadovoljstvo je biti deo ove priče, koja će omogućiti građanima Blaca bolje zdravstvene usluge. Iako je u ovoj rotarijanskoj godini primat ekologija, uvek se trudimo da pomognemo u zdravstvenoj i prosvetnoj oblasti i tako unapredimo život posebno u manjim sredinama- kazao je Ranđelović."

Direktor Doma zdravlja u Blacu Radoljub Dunjić kaže da je reč o zaista vrednoj donaciji, koja je bila neophodna ovoj zdravstvenoj ustanovi.

"Prezadovoljni smo onim što smo dobili, jer smo i planirali ove godine da putem projekta kod nadležnog ministarstva zatražimo aparat- naglasio je on."

Dom zdravlja "Blace" pokriva 40 naselja i oko 12.000 stanovnika.

Ranije je Rotari klub Prokuplje koji pokriva sve četiri opštine Topličkog okruga obezbedio sto za stoni tenis školi u Blacu, a saradnja će se u nadaljem periodu pojačati.

"Želim da zahvalim Banetu Ranđeloviću kao našem guverneru, Milanu Jovanoviću direktoru „Promedia doo“ koji je obezbedio aparat, a naš je Rotarijanac i Blačanima koji su zaista odlični domaćini. Ovo je faktički prvi kontakt sa ovom opštinom i u daljem periodu nadamo se da će se naš humanitarni rad pojačati- kazao je sadašnji predsednik Rotari kluba Prokuplje Saša Bogdanović."

BLACE I ROTARIJANCI POSTALI PRIJATELjI

Predsednik Opštine Blace Zoran Jozić primio je guvernera Distrikta 2483 Baneta Ranđelovića i članove Rotari kluba Prokuplje koji su zajedno sa predstavnicima „Promedia doo“ uručili Domu zdravlja biohemisjki analizator. Ovom prilikom Ranđelović je upoznao Blačane sa misijom i zadacima Rotarijanaca.

"Primarni cilj Rotarijanaca je humanitarni rad i mi se trudimo da u godini sprovedemo niz akcija koje će u prvom redu pomoći manjim sredinama, grupama i pojedincima. Bez političkog i verskog delovanja, naš Distrikt pokriva Srbiju i Crnu Goru i ima 60 klubova. Ovo je prvi put da smo zvanično posetili Blace i nadamo se da je to početak jedne dobre saradnje- kazao je Ranđelović."

On je simbolično zastavu Rotari distrikta uručio predsedniku opštine Blace Zoranu Joziću .

"Zadovoljstvo je uvek ugostiti one koji se bave humanitarnim radom i ostvariti kontakt sa jednom tako značajnom svetskom organizacijom. U Blacu ste uvek dobrodošli i nadam se da ćemo i dalje sarađivati. Ova donacija našem Domu zdravlja je izuzetno važna, jer iako imamo skromni budžet, trudimo se maksimalno podržimo zdravstvo i prosvetu. Biohemijski analizator je svakako stigao u prave ruke, a Rotarijanci su naši prijatelji koji su uvek dobrodošli-kazao je predsednik Jozić."


#   Prokuplje   Blace   Dom zdravlja   zdravstvo   donacija   Branislav Ranđelović   predsednik opštine   laboratorija   Zoran Jozić   stoni tenis   Rotari klub   Radoljub Dunjić   Saša Bogdanović   Dom zdravlja Blace   Rodoljub Dunjić
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima