Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Počele pripreme za obeležavanje sto godina od Topličkog ustanka

rssBookmark and Share

Prokuplje 17.08.2016. Južna Srbija Info

U Blacu je održan šesti sastanak Saveta Topličkog upravnog okruga povodom organizacije obeležavanja 100 godina od Topličkog ustanka

Počele pripreme za obeležavanje sto godina od Topličkog ustanka

U Blacu je, 12. avgusta, održan šesti sastanak Saveta Topličkog upravnog okruga kome su, pored načelnika Topličkog upravnog okruga, dr Nebojše Vukadinovića, prisustvovali predsednici Opština Blace Zoran Jozić, koji je i bio domaćin sastanka, predsednik Opštine Kuršumlija i Žitorađe Radoljub Vidić i Slađan Mladenović i zamenik predsednika Opštine Prokuplje Miroljub Paunović.

Sastanku su takođe prisustvovali i direktori ustanova kulture iz Prokuplja i Kuršumlije kao i predstavanik Mesne zajednice Grgure.

Tema sastanka bila je organizacija manifestacije 100 godina od Topličkog ustanka, kao bune srpskog naroda protiv bugarske i austrougarske okupacije, koji je bio jedini ustanak u nekoj okupiranoj državi tokom celog Prvog svetskog rata.

Za obeležavanje ovog velikog jubileja potrebno je izvršiti sve pripreme i krenuti na vreme, jer je ova manifestacija uvrštena u Državni program obeležavanja ustanaka, zaključak je Saveta Topličkog upravnog okruga, shodno čemu je predloženo formiranje organizacionog odbora koji će u narednom periodu voditi brigu i pripreme vezano za ovaj događaj.

Takođe je dogovoreno da obeležavanje 100 godina od Topličkog ustanka traje od 24. do 26.2.2017. godine kada će se održati centralna manifestacija.


#   Prokuplje   Kuršumlija   Blace   Žitorađa   Radoljub Vidić   Nebojša Vukadinović   godišnjica   predsednik opštine   Miroljub Paunović   Slađan Mladenović   Zoran Jozić   Toplički ustanak   opština Blace   mesne zajednice
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima