Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Obeležavanje sto godina od Topličkog ustanka

rssBookmark and Share

Prokuplje 03.02.2017. Južna Srbija Info

Na 3. Sednici Organizacionog odbora za obeležavanje veka od izbijanja Topličkog ustanka usvojena su idejna rešenja za izradu simbola ove manifestacije koja se održava 26. februara 2017. godine, pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije, Tomislava Nikolića. Sednici je prisustvovao i Predsednik opštine Blace Zoran Jozić.

Obeležavanje sto godina od Topličkog ustanka

Juče, na Sednici organizacionog odbora u Prokuplju, članovima Odbora prikazani su predlozi za simbole manifestacije logo, kovanice, značke i bilbordi a razmatrano je i nekoliko predloga za lik topličkog junaka sa datumima koji se odnose na početak i kraj Topličkog ustanka.

Na sednici kojom je predsedavao predsednik Organizacionog odbora Nebojša Vukadinović, utvrđen je i program održavanja centralne manifestacije u Prokuplju, kao i program svih aktivnosti vezanih za njeno obeležavanje u opštinama Topličkog okruga i u celoj Srbiji.
Kako je dogovoreno na današnjoj sednici, u 11, 30 časova ispred spomenika Topličkim junacima u cenru Prokuplja, vladika Teodosije služiće parastos , potom će predsednik Srbije Tomislav Nikolić položiti venac na spomenik ustanicima Toplice.

U nastavku proslave biće održan kulturno umetnički program, a gosti će se potom uputiti u razgledanje Stalne postavke Topličkog ustanka u Narodnom muzeju Toplice.

Program obeležavanja 100-godišnjice Topličkog ustanka i aktivnosti vezane za godinu jubileja počeće već u prvim danima februara i trajaće do održavanja centralne manifestacije. U te aktivnosti uključene su sve ustanove kulture kako u Prokuplju, tako i u Kuršumliji, Blacu i Žitorađi.

U svim topličkim školama biće održano takmičenje iz istorije na temu „Toplički ustanak“ a u školama širom Srbije, 27. februara prvi čas biće posvećen Topličkom ustanku.


#   Prokuplje   Blace   Tomislav Nikolić   Vlada Republike Srbije   Nebojša Vukadinović   godišnjica   Narodni muzej Toplica   predsednik Srbije   Zoran Jozić   Toplički ustanak   Vladika Teodosije   ustanove kulture
@predsednikrs @Vlada_SR @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima