Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишка Хитна помоћ добила осам нових возила (ВИДЕО)

rssBookmark and Share

Ниш 22.04.2022. Јужна Србија Инфо

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски присуствовала је у петак свечаној примопредаји амбулантних кола за хитне интервенције обезбеђених пројектом „Хитан одговор Републике Србије на КОВИД-19“.

Нишка Хитна помоћ добила осам нових возила (ВИДЕО)

Нишка Хитна помоћ добила је осам нових возила, од кога је једно теренско које омогућава и превоз инвалидних лица, како би унаредили услуге медицинске помоћи. Ова Установа броји 240 запослених.Према речима директора Хитне помоћи Ниш, др Славољуба Живадиновића, ово су најсавременија возила са најсавременијом опремом.

Живадиновић је казао да Завод за ургентну медицину има укупно 51 возило, од кога су 44 у функцији, а да је у сваком тренутку седам екипа на терену.

„Осам нових возила пуно ће значити за хитну помоћ јер је Ниш јако велики град. Добро је то да их држава опрема, до прошле године смо из градског буџета издвајали по 18 милиона динара за опрему хитне помоћи. Сада је ту улогу и обавезу преузела држава“, објашњава Сотировски.

Овим пројектом предвиђена је набавка 320 санитетских возила на територији Републике Србије, а свечана примопредаја била је испред Палате федерације у Београду

ВИДЕО: АП ПРЕС


#   Ниш   Хитна помоћ   возила   Драгана Сотировски   санитет
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима