Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишки бајкери великог срца обрадовали малишане у болничким собама у неколико градова Србије (ВИДЕО)

rssBookmark and Share

Ниш 24.12.2022. ЈЕЛЕНА МАРИНОВИЋ РТС

Обучени у костиме Деда Мраза, нишки мотоциклисти обрадовали су малишане који празнике проводе у болничким собама. Бајкери су показали велико срце и у Београду, Новом Саду, Косовској Митровици.

Нишки бајкери, чланови клуба "Road Guardian", обукли су костиме Деда Мраза како би у свакодневицу болесних малишана који леже на нишким клиникама унели радост и оптимизам.

"Баш се пријатно изненадила, нисмо очекивали бајкере, али баш је лепо, баш леп гест" каже мајка болесне девојчице.

И управо искрен дечји осмех, мотив је који покреће љубитеље двоточкаша да сваке године уз помоћ донатора и пријатеља припреме поклоне за болесну децу.

"Мотив је срећа коју покрећу и деца за коју живимо сви, једноставно живот за ту децу што дајемо. И то је најбољи мотив који може да постоји" каже Милош Стоиљковић Џони, председник Мото клуба "Road Guardian".

Бајкерка Милица Радовановић Окичић напоменула је да је хуманост једини разлог да се окупе и удруже и помогне свакоме коме можемо.

"Прошле године је било много више деце. Радује ме што је ове године мање. Надам се да ће следеће године бити још мање, да будемо сви здрави", напоменуо је бајкер Небојша Панић.

Малишани, међу којима они који воде битку са најтежим болестима, несвакидашње Деда Мразове и нишког рокера Најду, поздравили су са прозора.

"С колико љубави и посвећености су они дошли и још више колико ови наши малишани имају широке осмехе и у тако тешком тренутку у коме јесу са осмехом примају ово. То је најлековитије средство које може да постоји, јер долази из срца и из душе", рекла је проф. др Јелена Голубовић, директорка Клинике за педијатрију УКЦ Ниш.

Проф. др Зоран Перишић, директор УКЦ Ниш каже да су бајкери прави људи, по кишном дану дошли су да болесној деци у УКЦ Ниш поделе пакетиће, деца су одушевљена овим призором.

Мотоциклисти великог срца акцију су наставили у центру града поделом слаткиша најмлађима и прикупљањем средстава за лечење деце, у сарадњи са нишком хуманитарком.

"Врло је делотворно, значи и онима оболелима и уопште суграђанима. Деца воле много да виде бајкере, а људи радо учествују и дају прилоге. То је битно", напоменула је хуманитарка Марина Адамовић.

Хумане акције су традиција нишких бајкера већ 15 година.

ВИДЕО: РТС


#   Ниш   деца   Дечја клиника   бајкери   мотоциклисти   Деда Мраз   Марина Адамовић   Road Guardian Serbia   Универзитетски клинички центар ниш
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима