Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niški bajkeri velikog srca obradovali mališane u bolničkim sobama u nekoliko gradova Srbije (VIDEO)

rssBookmark and Share

Niš 24.12.2022. JELENA MARINOVIĆ RTS

Obučeni u kostime Deda Mraza, niški motociklisti obradovali su mališane koji praznike provode u bolničkim sobama. Bajkeri su pokazali veliko srce i u Beogradu, Novom Sadu, Kosovskoj Mitrovici.

Niški bajkeri, članovi kluba "Road Guardian", obukli su kostime Deda Mraza kako bi u svakodnevicu bolesnih mališana koji leže na niškim klinikama uneli radost i optimizam.

"Baš se prijatno iznenadila, nismo očekivali bajkere, ali baš je lepo, baš lep gest" kaže majka bolesne devojčice.

I upravo iskren dečji osmeh, motiv je koji pokreće ljubitelje dvotočkaša da svake godine uz pomoć donatora i prijatelja pripreme poklone za bolesnu decu.

"Motiv je sreća koju pokreću i deca za koju živimo svi, jednostavno život za tu decu što dajemo. I to je najbolji motiv koji može da postoji" kaže Miloš Stoiljković Džoni, predsednik Moto kluba "Road Guardian".

Bajkerka Milica Radovanović Okičić napomenula je da je humanost jedini razlog da se okupe i udruže i pomogne svakome kome možemo.

"Prošle godine je bilo mnogo više dece. Raduje me što je ove godine manje. Nadam se da će sledeće godine biti još manje, da budemo svi zdravi", napomenuo je bajker Nebojša Panić.

Mališani, među kojima oni koji vode bitku sa najtežim bolestima, nesvakidašnje Deda Mrazove i niškog rokera Najdu, pozdravili su sa prozora.

"S koliko ljubavi i posvećenosti su oni došli i još više koliko ovi naši mališani imaju široke osmehe i u tako teškom trenutku u kome jesu sa osmehom primaju ovo. To je najlekovitije sredstvo koje može da postoji, jer dolazi iz srca i iz duše", rekla je prof. dr Jelena Golubović, direktorka Klinike za pedijatriju UKC Niš.

Prof. dr Zoran Perišić, direktor UKC Niš kaže da su bajkeri pravi ljudi, po kišnom danu došli su da bolesnoj deci u UKC Niš podele paketiće, deca su oduševljena ovim prizorom.

Motociklisti velikog srca akciju su nastavili u centru grada podelom slatkiša najmlađima i prikupljanjem sredstava za lečenje dece, u saradnji sa niškom humanitarkom.

"Vrlo je delotvorno, znači i onima obolelima i uopšte sugrađanima. Deca vole mnogo da vide bajkere, a ljudi rado učestvuju i daju priloge. To je bitno", napomenula je humanitarka Marina Adamović.

Humane akcije su tradicija niških bajkera već 15 godina.

VIDEO: RTS


#   Niš   deca   Dečja klinika   bajkeri   motociklisti   Deda Mraz   Marina Adamović   Road Guardian Serbia   Univerzitetski klinički centar niš
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima