Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нова стабла у знак сећања на хероје са Кошара

rssBookmark and Share

Ниш 26.02.2022. Јужна Србија Инфо

На Булевару хероја са Кошара, на иницијативу ратних војних ветерана 63. падобранске бригаде, посађена су стабла у знак сећања на борце и погинуле у борбама за одбрану 1999. године, објављено је на званичном градском сајту Ниша.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

Заједно са генералом Владимиром Лазаревићем, командантом Копнене војске Србије генерал-потпуковником Милосавом Симовићем, председником Скупштине града Бобаном Џунићем и ратним војним ветеранима, градоначелница Ниша засадила је дрво јавора на Булевару хероја са Кошара.

Стабла је обезбедило ЈКП Медиана одазвавши се иницијативи ратних војних ветерана.

На Булевару хероја са Кошара, који је с правом тако назван, биће посађено 108 стабала. На сваком стаблу биће по једно име палог борца са Кошара. Свака оваква акција је подсећање на хероје и радујемо се похвалама да смо један од ретких градова у Србији који негује и чува сећање на борце и погинуле за слободу на Кошарама, рекла је Драгана Сотировски.

Наша обавеза је да се сећамо погинулих и да примере херојства преносимо на будућа поколења, поручио је Бобан Џунић.

Вршилац дужности директора ЈКП Медиана Иван Михајловић рекао је да је акција садње стабала само један део уређења Булевара хероја са Кошара и да ће се она наставити.

Он је навео да је од новембра прошле године до сада укупно на подручју града засађено 900 стабала дрвећа што се раније није догађало у тако кратком периоду.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Кошаре   стабла   Булевар хероји са Кошара
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима