Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nova stabla u znak sećanja na heroje sa Košara

rssBookmark and Share

Niš 26.02.2022. Južna Srbija Info

Na Bulevaru heroja sa Košara, na inicijativu ratnih vojnih veterana 63. padobranske brigade, posađena su stabla u znak sećanja na borce i poginule u borbama za odbranu 1999. godine, objavljeno je na zvaničnom gradskom sajtu Niša.

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

Zajedno sa generalom Vladimirom Lazarevićem, komandantom Kopnene vojske Srbije general-potpukovnikom Milosavom Simovićem, predsednikom Skupštine grada Bobanom Džunićem i ratnim vojnim veteranima, gradonačelnica Niša zasadila je drvo javora na Bulevaru heroja sa Košara.

Stabla je obezbedilo JKP Mediana odazvavši se inicijativi ratnih vojnih veterana.

Na Bulevaru heroja sa Košara, koji je s pravom tako nazvan, biće posađeno 108 stabala. Na svakom stablu biće po jedno ime palog borca sa Košara. Svaka ovakva akcija je podsećanje na heroje i radujemo se pohvalama da smo jedan od retkih gradova u Srbiji koji neguje i čuva sećanje na borce i poginule za slobodu na Košarama, rekla je Dragana Sotirovski.

Naša obaveza je da se sećamo poginulih i da primere herojstva prenosimo na buduća pokolenja, poručio je Boban Džunić.

Vršilac dužnosti direktora JKP Mediana Ivan Mihajlović rekao je da je akcija sadnje stabala samo jedan deo uređenja Bulevara heroja sa Košara i da će se ona nastaviti.

On je naveo da je od novembra prošle godine do sada ukupno na području grada zasađeno 900 stabala drveća što se ranije nije događalo u tako kratkom periodu.


#   Niš   Dragana Sotirovski   Košare   stabla   Bulevar heroji sa Košara
#GradonacelnicaN @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima