Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

О хероју из Ниша брује и светски медији

rssBookmark and Share

Нишава 01.02.2015. Танјуг

Британски лист "Дејли мејл" пренео је, под насловом "Ваши свакодневни хероји", причу о мушкарцу из Србије, који се спустио низ мост у Нишу и прегазио реку, само да би спасао једно штене заробљено на острвцету у Нишави.

О хероју из Ниша брује и светски медији

"Дејли мејл" причу о спасавању кученцета почиње речима: "Добра дела не остају незапажена, ма колико у том тренутку делују мала".

Прича почиње 16. јануара у Србији, када се Зоран Павловић, један од учесника догађаја, враћао кући да се нађе с пријатељима, који су му рекли да се на једном од острваца у Нишави налази заробљено кученце.

Павловић и његови пријатељи закључили су да ће спасавање штенета бити тешко без опреме и позвали у помоћ неколико служби, када им се одазвао, како лист пише, "добри Самарићанин" Саша Пешић, који ради у прихватилишту за псе у Нишу.

Ризикујући сопствену безбедност, Пешић се спустио у реку с моста, прегазио је и стигао до острва на којем се налазило кученце.

Пошто је задобио његово поверење, Пешић га је узео и однео до моста, где га је додао човеку који је стајао изнад потпорног стуба, а онда га предао другом пролазнику.

Пролазници су затим помогли овом "свакодневном хероју" да изађе из реке, завршава причу "Дејли мејл".

video...

Коментара: 0


#   азил   Нишава   пси   спасавање   Саша Пешић   пси луталице   Зоран Павловић  
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима