Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Обележен Дан породице на градском тргу у Лесковцу

rssBookmark and Share

Лесковац 15.05.2023. Јужна Србија Инфо

Међународни дан породице представља дан када се посебна пажња посвећује значају ове јединице друштва, као једне од најважнијих творевина цивилизације. Обележава се од 1994. године, када га је Генерална скупштина Уједињених нација уврстила у календар важних датума.

Фото: Град Лесковац
Фото: Град Лесковац

Данас је на градском тргу, у организацији Града Лесковца и Одбора за превенцију болести зависности и борбу против верских секти Скупштине града Лесковца, организовано дружење за најмлађе који су заједно са члановима своје породице уживали у игри, цртању, песми и музици.

Скуп је у име локалне самоуправе отворила Кристина Васиљковић.

„Свесни значаја породице, за развој, физичко и ментално здравље свих њених чланова, а посредно, и друштва у целини, одлучили смо да на овај начин подигнемо свест о породичним вредностима. Сваког дана, па и на дан када се слави породица, важно је да се подсетимо да су љубав, поштовање и заједништво вредности које треба да негујемо и да децу томе учимо.

Жеља нам је да пажњу усмеримо на позитивне и пожељне вредности, на љубав, разумевање, на важност разговора, подршку и позитивне подстицаје. То је темељ на коме се граде здрави породични односи и здраво и продуктивно друштво.

Стога, посебно наглашавам да ћемо још доследније наставити да доносимо одлуке у корист породице – основе сваког здравог друштва. У ситуацији у којој се данас налазимо, научили смо да је одговорност велика и да сваки појединац има улогу у очувању наше друштвене заједнице“, закључила је.

Захваљујемo се свима који су подржали ову манифестацију и подигли свест о значају породице – деци, породицама, предшколцима, учитељици Наталији и ученицима ОШ „Јосиф Костић“, Музичкој школи „Станислав Бинички“, Ани Стојиљковић, плесној школи STEP BY STEP, „Кући вештина“, „Кући балона“, предшколским установама, школама, јавним институцијама, цивилном сектору.


#   Лесковац   породица   Светски дан породице
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима