Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Обука припадника 63. падобранске бригаде у ваздушном тунелу у Прагу

rssBookmark and Share

Ниш 13.09.2023. Јужна Србија Инфо

Припадници 63. падобранске бригаде који пролазе напредне облике обучавања за војне падобранце боравили су претходне недеље у Прагу на обуци у ваздушном тунелу.

Обука припадника 63. падобранске бригаде у ваздушном тунелу у Прагу

Ова врста обучавања се реализује по други пут у Чешкој, а њен значај огледа се у безбедности, уштеди материјалних ресурса и скраћивању времена за реализацију више падобранске обуке, која за циљ има оспособљавање падобранаца за вршење скокова на слободно дејство, специјалним падобраном типа крило, са наоружањем и опремом и на терене малих димензија.

Тежиште је било на савлађивању елемената слободног пада и оспособљавању за падобранске скокове са торбама за терет, односно наоружање и војну опрему. Сваки од падобранаца Војске Србије је у ваздушном тунелу провео време еквивалентно слободном паду оствареном приликом извршења око 50 тренажних скокова из ваздухоплова са висине од 4000 метара. 

Знања и вештине којима су припадници 63. падобранске бригаде овладали у ваздушном тунелу и искуства која су разменили са колегама из Чешке Републике биће од велике користи у даљем раду приликом извођења падобранских скокова и обуке млађих падобранаца.

Коментара: 0


#   Ниш   Чешка   63. падобранска   Праг (Чешка)
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима